Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2022

Molt bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
Vull agrair-vos aquesta càlida rebuda amb què m’obsequieu cada any, quan visito la vostra ciutat. A mesura que m’acosto a Igualada, m’envaeix una gran alegria quan penso que una vegada més em retrobaré amb tots vosaltres.

Desitjo enviar també una salutació i agrair la seva presència, al tots els pares, avis, i resta de familiars que avui sou al Pavelló de Les Comes acompanyant a la mainada.

Estimats nens i nenes, la meva vinguda a Igualada té dues finalitats, la primera preparar l’arribada dels tres Reis, i la segona, estar pendent del vostre comportament i vetllar per vosaltres. El meu anhel és ajudar-vos a millorar cada dia i que sigueu més bons minyons. Per tal que sigui així, us anomenaré determinats valors que si els poseu en pràctica us ajudaran a aconseguir-ho.

El primer de tots és l’esforç. Per assolir qualsevol fita o objectiu és necessari que us hi esmerceu. I si no us surt al primer intent, no us desanimeu, continueu provant-ho i ja veureu com al final us sortirà.

En segon lloc, el respecte. Tingueu sempre una actitud afable envers a la manera de pensar i l’opinió de les persones amb qui us relacioneu, ja siguin més grans o més petits que vosaltres.

Tercer, tingueu cura del medi ambient: poseu el vostre granet de sorra per preservar-lo i fer que el planeta sigui un lloc sostenible per viure-hi.

I encara n’hi ha un altre, però us el diré d’aquí a una mica.

Benvolguts nens i nenes, com sabeu, sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo us pregunto, les nenes i els nens que són amables, practiquen la bondat i l’empatia són al llibre… (blanc)
Les nenes i els nens i les nenes que encara han de millorar en alguns aspectes són al llibre… (negre)

Com que sé que ho esteu esperant, ara demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Gràcies, patge. Estic satisfet perquè en aquetes pàgines hi ha moltíssims noms que comencen per totes les lletres de l’abecedari, per exemple: Julia, Nil, Martina, Jan, Noa, Aleix, Mia, Biel i molts i molts més. Si us he dit, no patiu, segur que sou en algunes de les pàgines del mig.

I ara, anem a veure el llibre negre. Patge, pots si us plau apropar-me el llibre negre? Gràcies, patge. Veig que també hi ha uns quants noms, encara que no masses, però no en diré cap. En comptes d’això us parlaré del quart valor, que és la responsabilitat. Ser responsable vol dir dur a terme els compromisos adquirits i assumir les conseqüències de les vostres accions. Sapigueu que confio plenament que tots i totes els heu de millorar alguna faceta us comprometreu a fer-ho i complireu el vostre deure. D’aquesta manera passareu del llibre negre al llibre blanc.

Estimats nens i nenes, els Reis Mags m’han donat un missatge per a tots vosaltres. Com que estic segur que sabeu com es diuen els Reis, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

El missatge que us transmeten Ses Majestats és que no oblideu tots els aprenentatges que feu dia a dia perquè us serviran en el futur. També us fan memòria que a l’escola escolteu sempre als vostres mestres, que us mengeu tot, incloses les coses que no us agraden gaire. Igualment que sigueu endreçats, amb la roba, les coses de l’escola, i amb les joguines. I molt important: quan els vostres pares us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir!!!

I ara us pregunto: treballareu a l’escola?, sereu endreçats? creureu a la primera? Perquè tot això que us he dit no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 30 de desembre i fins el 5 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada, i algun d’aquests dies em podreu veure en directe a través del meu perfil de Facebook i el canal de Youtube dels Reis d’igualada.

Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em porteu les vostres cartes on hi haureu apuntat tots els obsequis que us agradaria rebre aquest any.

Benvolguts nenes i nens, ja veureu que si feu cas dels meus consells, el dia 5 de gener totes les pàgines del llibre blanc estaran plenes i les del llibre negre totalment buides. En aquesta assenyalada data us vull veure a tots als carrers de la ciutat per donar la benvinguda als Tres Reis, que arribaran a Igualada per portar-vos aquells regals que us fan tanta il·lusió.

I ja per acabar, demanaré que ens posin l’himne del Patge Faruk, perquè el canteu tots plegats, i després podreu parlar amb els patges. Però abans, vull demanar-vos que dediquem un molt fort aplaudiment per als Tres Reis i també per a totes les famílies d’igualada.

Eduard Creus i Vilarrubias
28/12/2022

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?