Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatges dels Reis

Preloader
 • Missatge dels Reis 2024

  Il·lustríssim Sr. Alcalde,
  Estimats nens i nenes d’Igualada (permeti la corporació aquesta fórmula, tots som una mica a la nostra manera infants).
  Senyores i senyors regidors. Igualadins i igualadines.

  En aquest capvespre igualadí, quan els colors taronges i blaus del cel es fan fonedís per donar pas a un cel ple d’estrelles, quan l’aire fred ens fa envermellir les galtes, nosaltres, els Reis, fem entrada a la vostra ciutat seguint l’estel més bell. Aquell, que ens condueix a casa vostra, aquell que ens condueix a IGUALADA. Que és, com deia casa vostra, però que la sentim com a nostra. Una ciutat que ens acull i ens abraça des de fa 129 anys.

  El Patge Faruk, el nostre ambaixador, celebra aquests 2024, 80 anys de la seva arribada. Potser no fa tants anys com des de la nostra arribada, però en són moltíssims. 80 anys fent l’avançada de la FESTA, donant-vos consells a través de les ones, oferint-vos la seva mà, abraçant-vos, el Patge Faruk ens ha acompanyat a nosaltres- els Reis- durant aquests 80 anys. I vosaltres, igualadins i igualadines, que el vàreu acollir des d’aquell primer 28 de desembre de 1943, heu volgut correspondre la seva bondadosa tasca amb un extraordinari regal; Una carrossa que el conduirà pels carrers d’aquesta ciutat, encapçalant tant majestuosa i galana caravana. Un regal, que junt amb el Patge Faruk agraïm amb tot el nostre cor, perquè és el símbol del vostre amor cap a nosaltres.

  Una estima, nens i nenes, que us podem veure en els vostres ulls, i que té la mateixa intensitat de la qual vàrem veure en els ulls dels vostres avis i pares. Per què sabeu què?, ara mateix puc identificar entre tots vosaltres aquell nen que ara és avi. Un nen que fa anys i panys, de pantalon curt, nas rogenc i ulls brillants, es mirava embadalit el pas de la comitiva reial per la vostra Rambla. Que en les tardes de Nadal d’uns temps grisos, escoltava amb atenció la Ràdio. Que s’emocionava veient com un dels nostres patges pujava una bicicleta per l’escala de mà i es preguntava a si mateix si ja havien passat per casa. A ell, gràcies per esperar-nos i perdó, si potser els temps no acompanyaven i la bicicleta era un cavallet de cartró.

  Nens i nenes, de segur que aquests dies heu escoltat els consells de la veu amiga, el Patge Faruk, als missatges de la ràdio o al pavelló de les Comes. M’agradaria però donar-vos un consell definitiu. Un consell que els meus companys, els Reis i el Patge Faruk m’han demanat que us faci arribar. NO DEIXEU MAI D’ESTIMAR. I ho heu de fer a la vostra manera. Rient, abraçant, dibuixant, cantant una cançó o jugant al parc perquè són les accions, nens i nenes, amb les que els grans ens sentim estimats i deslliurats de qualsevol problema. Per què sabeu que nens i nenes?, de res servirà que mengeu verdura, que sigueu bons estudiants o no dormiu amb la “pipa” sinó veiem en els vostres ulls, la brillantor de la felicitat i l’amor. A canvi, infants, nosaltres els Reis ens comprometem a no deixar a ningú enrere, a fer arribar joguets a cada indret d’aquesta ciutat, des del Rec fins a les Comes, des dels límits del Riu Anoia fins a Sant Jaume. I si ho fem, si en arribar a casa no trobeu un regal o uns patges trucant a la porta, us agrairem que ens ho feu saber ràpidament i poder, d’aquesta manera, posar-hi remei. Estem segurs, que així ho fareu.

  A vosaltres, els grans, us demanarem que no deixeu de ser una mica infants. Que no perdeu mai aquells ulls brillants, que un dia de fa molts anys miraven embaladits, sota un cel estrellat a la Rambla, com un bon patge ens atansava un caramel o ens acaronava les galtes. Com quan la nit de la il·lusió, la nit més igualadina, ens acaronava. Perquè amics i amigues, igualadins i igualadines, ser una mica nens, ser una mica criatures, és la millor manera de ser BONES PERSONES.

  Rebeu, de tots nosaltres, els Reis i el Patge Faruk, l’abraçada més tendra.
  Gràcies.

  Pau Duran Moreno
  05/01/2024

 • Missatge dels Reis 2023

  Molt bona nit, Il·lustríssim alcalde Sr. Marc Castells, regidors i regidores, autoritats…

  Molt bona nit nens i nenes, ciutadans i ciutadanes d’Igualada, i d’arreu.

  Sota el cel blau il·luminat per milers d’estels, seguint l’estrella que fa milers d’anys ens va portar fins a Betlem hem arribat a la vostra ciutat, un any més, per poder repartir la il·lusió a totes les cases i a tots vosaltres en aquesta nit màgica, i a la vegada donar-vos uns petits consells que, creiem que ja sabeu però sempre està bé recordar-los.

  Avui és la festa per a les nenes i els nens i és a ells a qui primer ens volem dirigir, i per descomptat, desprès ho farem a tots els pares, mares, als avis i als tutors.

  El Patge Faruk ja ens ha informat de la rebuda que li vareu fer el passat dia 28 quant va arribar a Igualada per estar al vostre costat i preparar la nostra visita.
  Ens informa puntualment de tot el que us diu per la ràdio i també de les milers de cartes que li vareu fer arribar el dia 1 de gener per demanar els vostres desitjos. Desitjos que esperem que rebreu amb il·lusió.

  Volem donar-vos, però, abans de tot, uns consells:

  • Nens i nenes, estimeu als vostres pares, avis, germans i a tota la família.
  • Estudieu força i apreneu.
  • Estimeu als vostres mestres i amics. Respecteu i tingueu cura del medi ambient i de la vostra ciutat.
  • No malbarateu els recursos que ens dóna la natura. Fareu un món millor.

  Pares i avis: estimeu als vostres fills i néts. Abraceu-los i ensenyeu-els-hi a conviure en pau i germanor. Cada dia els hi poseu el futur d’aquest món a les seves mans. Ensenyeu-els-hi a fer cada dia un món millor ple d’esperança i solidaritat. Guieu-los per viure cada dia en pau i llibertat.

  Sabem que esteu tots esperant que els regals arribin a casa vostra. Us hem de dir que venim carregats de joguines. També venim carregats d’il·lusions i d’esperances que volem repartir per cada casa.

  Gràcies a tots, nois i noies d’Igualada, i als vostres familiars perquè ens obriu de bat a bat, cada any, portes i balcons perquè els patges que ens acompanyen puguin deixar les joguines i obsequis que heu demanat en les vostres cartes i que porten els camions que acompanyen la cavalcada.

  Des d’aquí volem manifestar els nostres bons desitjos perquè aquest 2023 sigui molt millor, i que tothom qui ho necessiti pugui veure alleugerida la seva situació. Us convidem a tots els que ens esteu veient a que us afegiu als nostres anhels.

  Ara seguirem el nostre camí pels carrers d’aquesta ciutat. I l’any vinent, si Déu vol, tornarem. Amb la mateixa il·lusió de sempre. Convençuts que aquesta festa igualadina ens agermana amb tots els pobles, viles i ciutats del món que
  viuen la màgia d’aquesta esperada nit, i que la il·lusió d’aquesta màgica nit no s’esvaeixi. Que tots els presents amb els que avui sereu obsequiats, us agradin, i que l’alegria i la felicitat omplin a vessar els vostres cors i les vostres llars.

  Una abraçada de Melcior, Gaspar, i Baltasar, els Reis d’Orient.

  Joan Farrés i Florensa
  05/01/2023

 • Missatge dels Reis 2022

  Molt bona nit, Il·lustríssim alcalde Sr. Marc Castells, Molt Hble. Sra. Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya, autoritats…

  Molt bona nit nens i nenes, ciutadans i ciutadanes d’Igualada, i d’arreu.

  Com cada any, el cinc de gener arribem a la ciutat d’Igualada seguint la llum de l’estel. Esperem que tots estigueu bé, i que seguiu també aquesta arribada nostra, el Reis d’Orient, des de casa els qui hi estigueu confinats.

  Estem molt contents de tornar a la vostra ciutat, i estem molt contents de la magnífica acollida que ens hi feu cada any. Moltes gràcies.

  Volem felicitar-vos ja que la vostra ciutat ha estat elegida per assolir la capitalitat de la Cultura Catalana per tot aquest any 2022. Enhorabona Igualada per tant gran títol.

  Avui és la festa dels nens i nenes i és a ells a qui primer ens volem dirigir, i per descomptat, desprès, a tots els pares i mares, i als avis.

  El Patge Faruk ja ens ha informat de la rebuda que li vareu fer el passat dia 28 quant va arribar a Igualada per estar al vostre costat i preparar la nostra visita. Ens informa puntualment de tot el que us diu per la ràdio i també de les milers de cartes que li vareu fer arribar el dia 1 de gener per demanar els vostres desitjos. Desitjos que esperem que rebreu amb il·lusió.

  Volem donar-vos, però, abans de tot, uns consells:

  • Nens i nenes, estimeu als vostres pares, avis, germans i a tota la família.
  • Estudieu força i apreneu.
  • Estimeu als vostres mestres i amics.
  • Respecteu i tingueu cura del medi ambient i de la vostra ciutat.
  • No malbarateu els recursos que ens dóna la natura. Fareu un món millor.

  Pares i avis: estimeu als vostres fills i néts. Abraceu-los i ensenyeu-els-hi a conviure en pau i germanor. Cada dia els hi poseu el futur d’aquest món a les seves mans. Ensenyeu-els-hi a fer cada dia un món millor ple d’esperança i solidaritat. Guieu-los per viure cada dia en pau i llibertat.

  Sabem que esteu tots esperant que els regals arribin a casa vostra. Us hem de dir que venim carregats de joguets. També venim carregats d’il·lusions i d’esperances que volem repartir per cada casa i deixar enrere aquest mal son que afecta a tot el món. Hem de demanar-vos però que seguiu correctament les normes ja anunciades per poder rebre correctament als patges a casa vostra.

  Estimats nens i nenes, joves i grans. L’any que ve tornarem, si Déu vol, però mentrestant, que la il·lusió d’aquesta màgica nit no s’esvaeixi. Que tots els presents amb els que avui sereu obsequiats, us agradin, i que l’alegria i la felicitat omplin a vessar els vostres cors i les vostres llars.

  Des d’aquí volem manifestar els nostres bons desitjos perquè aquest 2022 sigui molt millor, i que tothom qui ho necessiti pugui veure alleugerida la seva situació. Us convidem a tots els que ens esteu veient a que us afegiu als nostres anhels.

  Una abraçada de Melcior, Gaspar, i Baltasar, els Reis d’Orient.

  Joan Farrés i Florensa
  05/01/2022

 • Missatge dels Reis 2021

  Molt bona nit, Il·lustríssim alcalde, honorable consellera de Cultura, autoritats, ciutadans i ciutadanes, nens i nenes de la ciutat d’Igualada, de la comarca i d’arreu.

  Un any més hem arribat a l’acollidora ciutat d’Igualada seguint la llum de l’estel de Betlem.
  Durant tot aquest temps hem pogut comprovar que l’any 2020 i començament de l’actual ha estat un període difícil per a moltes famílies. Tot el món pateix una pandèmia i això fa que tots ens hàgim de comportar de forma diferent a altres anys.

  D’arribada hem passejat pels vostres carrers i hem vist les cares d’il·lusió i els ulls dels infants espurnejant d’alegria. Hem vist els ulls dels pares i avis contents de veure com els més menuts somreien i ens miraven entusiasmats, la majoria d’ells des de balcons i finestres.

  Aquest any en especial volem tenir un gran agraïment, de tot cor, a tot el personal sanitari i de serveis per la seva valuosa tasca per cuidar les persones i combatre aquesta pandèmia que, com hem dit, tots estem patint.

  Volem portar un brot d’esperança a totes aquelles persones i famílies que a causa de la situació actual no poden celebrar, com es mereixen, aquestes festes.

  Volem acompanyar de tot cor a les persones que estan ingressades en hospitals i residències. És un any en que heu patit la manca d’abraçades de la vostra família i situacions de soledat per culpa d’aquesta pandèmia, per evitar els contagis.

  Volem tenir un especial record per a totes aquelles persones que ens han deixat i avui no poden estar entre nosaltres. Si alcem els ulls al cel veurem centenars d’estrelles sota el mantell blau fosc. Mireu-les: són precioses i grans. Alceu els braços perquè els estels us donin les mans, i recordeu que cada estel és també una persona estimada.

  Nens i nenes: junt amb el Patge Faruk varem decidir que aquest any no ens miraríem els llibres blanc i negre. Estem molt contents del comportament que heu tingut tot aquest any quant estàveu confinats a casa i fèieu els deures de l’escola a través dels ordinadors i altres mitjans. Estem molt contents perquè durant aquests temps heu ajudat molt a les mares i als pares.
  Us hem de demanar que els estimeu molt, com també als avis, als mestres, als amics i a aquells que encara no ho son.
  Estudieu i treballeu molt. L’educació i la cultura és la millor cosa que us poden donar els vostres pares. Cal que els nens i nenes, i els joves, l’aprofiteu i procureu aprendre d’allò més.
  No oblideu, tampoc, respectar i estimar la vostra ciutat.

  Pares i mares: abraceu més que mai a les vostres filles i fills. Ensenyeu-els-hi el camí de la convivència i del respecte. Penseu que cada dia els hi poseu el futur d’aquest món a les seves mans. Ensenyeu-els-hi a estimar i conviure amb altres races i colors. Ensenyeu-els-hi a fer cada dia un món millor ple d’esperança i solidaritat. Guieu-los per viure cada dia en pau i llibertat.

  Aquest any venim carregats de molts paquets amb els regals que ens heu demanat en les cartes. També venim carregats d’il·lusions i d’esperances que volem repartir per cada casa, principalment aquest any.

  Estimats nens i nenes, joves i grans. L’any que ve tornarem, si Déu vol, però mentrestant, que la il·lusió d’aquesta màgica nit no s’esvaeixi. Que tots els presents amb els que avui sereu obsequiats, aquest any de forma més màgica que altres anys, us agradin. I que l’alegria i la felicitat omplin a vessar els vostres cors i les vostres llars.

  Des d’aquí volem manifestar els nostres bons desitjos perquè aquest 2021 sigui molt millor, i que tothom qui ho necessiti pugui veure alleugerida la seva situació. Us convidem a tots els que ens esteu veient a que us afegiu als nostres anhels.

  Una abraçada de Melcior, Gaspar, i Baltasar, els Reis d’Orient.

  Joan Farrés i Florensa
  05/01/2021

 • Missatge dels Reis 2020

  Molt bona i molt màgica nit!

  Honorable consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, conselleres i conseller, il·lustríssim alcalde, Marc Castells, digníssimes autoritats, infants de la ciutat i d’arreu que ens heu vingut a rebre amb els vostres familiars i amics, ja hem arribat a Igualada!

  Fidels a la nostra cita, tornem a visitar-vos, tal com fem des de ja fa 125 anys! Sí, ja fa molt temps que tenim l’honor i la satisfacció d’arribar des de terres llunyanes per compartir l’emoció d’aquesta data tan assenyalada. Enhorabona, Igualada, per la celebració d’aquests 125 anys de la nostra arribada.

  La vostra Festa dels Reis, la Festa dels Reis d’Igualada, està considerada com la primera en antiguitat del nostre país, i ha rebut molts reconeixements com la Creu de Sant Jordi i els nomenaments de Festa Popular d’Interés Cultural i de Festa Patrimonial d’Interès Nacional, entre d’altres, i ser candidata a obtenir el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

  Durant totes aquestes dècades i dècades hem anat veient com la ciutat anava canviant. Els carrers, els edificis, les indústries, els comerços, les escoles… tot ha anat progressant.

  També la nostra cavalcada s’ha anat transformant, és clar. Els primers cops que varem venir arribàvem amb els nostres cavalls i ara ho fem amb modernes i didàctiques carrosses. I el mateix ha passat amb les joguines: abans eren totes de fusta i roba, després van ser de plàstic i ara la majoria són electròniques… És un signe més del pas del temps.

  Però hi ha un element que no ha canviat gens ni mica i que fa que una festa tan antiga sigui sempre una festa nova. I aquest element és la il·lusió que veiem en els ulls dels nens i nenes que ens veniu a rebre, i també en les mirades d’alegria de totes les persones que els acompanyeu.

  Aquesta il·lusió és la mateixa avui que la primera vegada que vam venir. I aquesta il·lusió és el que fa que els Tres Reis ens emocionem tant cada cop que arribem a Igualada a portar-vos els regals que heu demanat en les cartes que ens feu arribar a través del benvolgut Patge Faruk, que ja sabeu que fa molts anys que ens acompanya.

  Per això us estem tan agraïts per aquesta rebuda. I per això sabem que fareu cas dels nostres consells. Nens i nenes: estimeu als pares i germans. Estimeu als avis, als mestres, als amics i a aquells que encara no ho son. Estudieu i treballeu molt. L’educació i la cultura és la millor cosa que us poden donar els vostres pares. Cal que els nens i nenes, i els joves, l’aprofiteu i procureu aprendre d’allò més. Recordeu que el futur esdevindrà segons vosaltres vulgueu. Penseu també en els més febles i desvalguts.

  Estem segurs que tots i totes us esforçareu i fareu sempre bondat. I també estem segurs que els més grans els ensenyareu a ser bones persones que sabran viure en un món millor, ple de pau, de llibertat, d’igualtat i de solidaritat, i que juntament amb la gent de totes les cultures sabran escriure un futur ple d’esperança.

  Mentrestant, compartiu la felicitat d’aquest capvespre tan especial. Des d’aquí veiem moltes cares de joia i molts rostres d’impaciència. Nosaltres també tenim ganes de saludar tota la gent que ens espera pels carrers de la ciutat i desitgem que els patges comencin a visitar les vostres cases i que comenceu a desembolicar amb delit els paquets que tant esteu esperant.

  La cavalcada d’avui és el pròleg de la gran celebració que ens espera a cada llar. Aquest és el gran tresor que, en aquest tan significat aniversari, us animem a preservar. Perquè aquesta tradició que ve de tan lluny i que us sentiu tan propera és un orgull per a Igualada.

  Aquest any però, amb motiu d’aquest 125 aniversari de la Festa de Reis, us volem oferir un petit gran obsequi. Hem transformat l’estrella que ens ha guiat des de l’Orient en una estrella 125 vegades més brillant perquè ens il·lumini a tots en el camí de la il·lusió i l’esperança. Estrella que ara entre tots volem inaugurar. Us convidem a gaudir-la amb tota la intensitat.

  Visca la Festa de Reis d’Igualada!

  Pep Elias
  05/01/2020

 • Missatge dels Reis 2019

  Molt bona nit!

  Hble Sra. Laura Borràs, consellera de Cultura, Senyor Alcalde de la ciutat, Digníssimes autoritats, Comissió organitzadora de la nostra arribada. I sobretot, nens i nenes d’Igualada, i famílies, ja hem arribat!

  Cada any, el 5 de gener és sempre feliç, però avui la felicitat es multiplica perquè recordem els 75 anys de la primera vinguda del Patge Faruk, el nostre ambaixador, a la vostra ciutat. Fa un munt d’anys, nens i nenes, que li canteu “Benvingut, Patge Faruk!”, oi?. Els vostres pares i mares, ja el van conèixer, de jovenets, el Patge Faruk. I els qui encara teniu al vostre costat àvies i avis –quina sort que teniu!- sapigueu que ells també el van conèixer quan eren uns infants, iguals, ben iguals, que vosaltres avui. Però heu de pensar una altra cosa… Nosaltres tres, els reis d’Orient, fa encara molts més anys que venim a Igualada, i hem conegut ja els vostres pares, avis, besavis, rebesavis… Quina gent més maca que hi ha a la ciutat d’Igualada!

  Nosaltres ja veníem quan encara no hi havia avions! Arribàvem en vaixells, des de l’Orient, i ens esperaven uns cavalls i amb ells arribàvem a Igualada… I els vostres paquets els portàvem en uns fardells, també dalt dels cavalls. O en carro! Més tard, ja varem travessar el mar des del cel –en avió-, molt més de pressa, i un cop a terra pugem en cotxes i carrosses, i des de llavors que fem servir també aquests grans camions plens de joguines…

  Hem vist els canvis que s’estan fent a Igualada. Hem vist com creix la vostra estimada ciutat d’Igualada.

  Avui, en la nostra arribada, a part de portar joguines us volem donar també uns consells:

  • Nens i nenes: estimeu als pares i germans. Estimeu als avis, als mestres, als amics i a aquells que encara no ho son.
  • Estudieu i treballeu molt. L’educació i la cultura és la millor cosa que us poden donar els vostres pares. Cal que els nens i nenes, i els joves, l’aprofiteu i procureu aprendre d’allò més. Recordeu que el futur esdevindrà segons vosaltres vulgueu. Penseu també en els més febles i desvalguts.
  • Pares i avis: ensenyeu a estimar als vostres fills i nets. Penseu que cada dia els hi poseu a les seves mans el futur d’aquest món.
  • Ensenyeu-els-hi a estimar i conviure amb altres races i colors.
  • Ensenyeu-els-hi a fer cada dia un món millor ple d’esperança i solidaritat.
  • Ensenyeu-els-hi a viure cada dia en pau i llibertat.

  No us volem entretenir més. Sabem que tots esteu frisosos, amb ganes de què arribem al centre de la ciutat, i que donem ordres als patges, als quals els mana el Patge important, el patge Faruk, a qui tan estimeu –oi que l’estimeu? (Síiii). Doncs ell també us estima i molt!, i farà que els patges arribin a cadascuna de les cases. I sabeu quants patges vénen? Ui!!!! Els teniu aquí: més de 800!

  Deixeu-nos dir una darrera cosa. Aquest any, quan el patge Faruk estava a punt de venir a Igualada el 28 de desembre, només volia portar un llibre. Només un! de content que està, per celebrar els 75 anys que fa que us ve a veure per parlar-vos de nosaltres: de Melcior, el rei blanc, de Gaspar, el rei ros, i de Baltasar, el rei negre. Sí, sí, el patge Faruk volia venir amb un sol llibre. Però varem decidir, entre tots, que vingués amb els dos llibres de sempre… En el BLANC però, hi posaríem més fulls dels normals, per escriure-hi noms i noms i més noms. I l’altre llibre quasi sense fulls, perquè volem que no hi quedi gairebé ningú d’apuntat.

  Volem ser molt generosos també, amb els infants que no viuen a Igualada, però que ens esperaran a casa d’algun familiar o amic. I la pregunta final. Eh, que heu fet, i que seguireu fent tot l’any, molta, però molta bondat? (Síiiii!) Doncs anem tots junts, ben contents, en direcció a la Soledat i Rambles. Farem que la desfilada sigui ben lluïda!

  Consellera, senyor Alcalde, ens hi acompanyen…? Anem-hi!

  Jaume Ferrer Piñol / Joan Farrés i Florensa
  05/01/2019

 • Missatge dels Reis 2018

  Molt bona nit, Il·lustríssim senyor alcalde, autoritats, ciutadans i ciutadanes, nens i nenes de la vila d’Igualada, de la comarca i d’arreu del territori. Un any més i continuant amb la mil·lenària tradició, la llum de l’estel de Betlem ens ha senyalat el camí per arribar a la vostra acollidora i grata ciutat.

  Estem immensament contents de ser aquí un cop més, i ens sentim honorats per l’afectuosa, i entusiasta benvinguda amb què ens rebeu. Veure la lluïssor dels vostres ulls i l’emoció dels vostres rostres és per a nosaltres el més gran dels reconeixements i la més gran de les satisfaccions.

  Amb la nostra arribada us volem transmetre un anhel d’esperança i d’il·lusió, per a què tots els vostres anhels es facin realitat durant aquest any 2018 que tot just fa uns dies vareu encetar. Aquest és el nostre desig, que fem extensiu a totes les famílies.

  Tot i que la festa d’avui és celebrada per grans i per petits, en sou els més menuts els principals protagonistes.

  És per aquest motiu que el passat dia 28 de desembre varem enviar al nostre emissari, el Patge Faruk perquè vigilés el vostre comportament i ens anés informat de les millores que heu dut a terme en les vostres actituds.

  També us volem fer saber que hem llegit totes i cadascuna de les cartes que vareu escriure, i que el dia 1 de gener vareu lliurar al nostre reial ambaixador.

  Tot just fa una estona hem fet la darrera ullada als llibres blanc i negre per comprovar quin dels dos estava més ple. No us podeu imaginar la gran alegria que hem tingut en comprovar que al llibre negre ja no hi havia cap nom. Això només vol dir una cosa i és que tots heu estat bons minyons, heu cregut als vostres pares i heu fet molta bondat.

  No obstant això, nosaltres uns volem recordar que aquesta millora en els vostres comportaments no és quelcom que només s’ha de fer palès aquells dies previs a la nostra arribada, ans al contrari; cal mantenir-ho durant tot l’any.

  No oblideu que heu de continuar fent cas: estimeu als pares, als germans, als avis i a la resta de la família.

  A l’escola convé que sigueu bons alumnes, que feu tots els deures i que estudieu força. Sigueu constant, endreçats i envolents.

  Nosaltres, els Tres Reis d’Orient sempre us premiarem el vostre esforç, i us animarem a que tots plegats construïu un món millor, un món ple de pau i de justícia.

  Com és tradició, ens acompanyen centenars de patges que d’aquí a poques hores visitaran les vostres llars, per portar-vos les joguines que ens heu demanat. Aquests regals que espereu amb tant de delit són ara mateix dins dels camions carregats fins a vessar, que formen part de la nostra reial comitiva.

  Durant els darrers anys, aquest edifici de l’antic hospital ha estat el lloc on ens heu rebut i on ens hem sentit molt acollits. Sabem que d’aquí a uns mesos està previst d’enderrocar-lo. Volem aprofitar aquest us que fem de la paraula, per dirigir-nos al Sr. alcalde i demanar-li que l’any vinent ens pugem retrobar o bé aquí mateix o en un altre lloc proper de similars característiques.

  I ja anem acabant. Les vostres cares deixen entreveure la impaciència per gaudir de la Cavalcada i començar fruir de la Nit de Reis. Reiterant novament el nostre agraïment per la cordial rebuda, tant a les autoritats com a tothom aquí present, us desitgem que aquesta alegria romangui amb vosaltres durant els 365 dies d’aquest any 2018.

  Endavant amb la Cavalcada! Que comenci la Nit Màgica!

  Eduard Creus Vilarrubias
  05/01/2018

 • Missatge dels Reis 2017

  Molt bona nit.

  Sr. Conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, senyor alcalde, autoritats, Igualadins, igualadines, parents i amics vinguts d’arreu. Volem fer una salutació molt especial a totes aquelles persones vingudes d’altres llocs i que potser avui viureu aquesta festa màgica per primera vegada.

  Una forta abraçada a totes aquelles persones que avui no poden ser aquí. Persones vulnerables perquè viuen moments difícils per la seva edat, per la seva situació econòmica o per malaltia. Sapigueu que us portem al cor i us enviem el nostre amor i els nostres desitjos de millora i consol per aquest 2017.

  Però per sobre de tot la nostra salutació a totes les nenes i els nens d’Igualada i d’arreu del món. Aquesta és la vostra festa, una festa plena de màgia i d’il.lusió. Il.lusió que veiem ja reflectida en els vostres ulls i en les vostres cares somrients.

  Fa més de dos mil anys vàrem emprendre camí des de terres llunyanes tot seguint una estrella que ens va portar fins a Betlem per obsequiar al nen Jesús i avui, una vegada més, des d’Orient i seguint aquella llum misteriosa hem arribat novament a la vostra bonica ciutat d’Igualada carregats de joguines i regals per a tots i totes.

  Estem molt contents i sorpresos perquè ens heu rebut amb una nova música, un himne dedicat a nosaltres, als Tres Reis, que heu anomenat “5 de gener”. Moltíssimes gràcies a tots els que l’heu fet possible! Des d’ara i al llarg de la cavalcada compartirem aquesta música amb l’himne més estimat i cantat per aquesta ciutat que és l’Himne del Patge Faruk.

  Nenes i nens d’Igualada, el Patge Faruk ja ens ha fet arribar totes les vostres cartes, les hem llegides amb molta cura i amb molta il.lusió i no us decebrem, però vosaltres ja sabeu que hi heu de posar de la vostra part. No s’hi val només fer bondat uns dies abans de la nostra vinguda, això no seria jugar net. Heu de fer bondat tot l’any, estimant molt a qui teniu al vostre costat, compartint les coses amb els vostres germans, companys i amics. Sigueu generosos i estudieu molt. Vosaltres sou l’esperança perquè d’aquí uns anys el món sigui molt millor per a tothom.

  Les persones grans us han d’ajudar a obrir camí. Grans, sigueu per aquests menuts un exemple de grandesa de cor. Tant de bo la vostra estimada Igualada sigui un exemple de solidaritat per a totes les persones.

  Tenim molta feina a repartir regals, però no volem deixar passar l’ocasió de felicitar-vos per el premi que us ha atorgat la Generalitat de Catalunya en declarar la Festa de Reis, Festa Patrimonial d’Interès Nacional, un reconeixement ben merescut per la tasca que any rera any des del 1895 es fa a Igualada per tal que aquesta nit sigui la nit de la il.lusió. Gràcies a totes les persones que fan possible que tornem cada any i gràcies perquè tots i totes vosaltres ens acolliu amb els braços oberts i això fa que puguem sentir molt intensament l’estimació de tots els nens i nenes d’aquesta ciutat.

  Nosaltres tres i tota la comitiva de patges que ens acompanyen ens en anem a treballar, a complir amb el nostre deure que és el de portar la il·lusió a les famílies.

  I vosaltres, obriu el cor, tanqueu els ulls i al compàs de les nostres músiques, deixeu-vos endur per la màgia i la il.lusió d’aquesta nit.

  Melcior, Gaspar i Baltasar

  Isabel Casas Penas
  05/01/2017

 • Missatge dels Reis 2016

  Nenes i nens d’Igualada!

  Igualadins! Autoritats

  Fa uns dies, mentre tots tres esperàvem que la magnífica estrella que ens guia cap a Igualada s’acostés des de la llunyania del firmament, parlàvem entre nosaltres del valors de la vostra Festa de Reis, i arribàrem a la conclusió de que coincideixen plenament amb els principis que els Reis d’Orient divulguem per tot el món.

  Hem fet un llarg i esgotador viatge fins aquí, venim de lluny, venim d’Orient; Fixeu-vos si és lluny que la paraula Orient vol dir “lloc per on surt el sol”.

  En aquest trajecte hem travessat ciutats i també petits poblets, alguns d’ells molt modestos i humils. A tot arreu hem fet el possible per deixar petjada dels nostres valors que com he esmentat són els mateixos que transmet la vostra festa centenària: la solidaritat, la generositat i la integració entre molts d’altres, i de la mateixa manera que ho som a Igualada, hem estat també rebuts i recompensats amb la simpatia, l’amabilitat i l’hospitalitat dels seus habitants.

  Ara mateix parlàvem amb el Patge Faruk. Ens ha posat al corrent de tot el que ha esdevingut a la vostra ciutat des de que hi va arribar el dia 28. Ell i els patges que l’acompanyen també ens han explicat el que han viscut fa només uns minuts i que reviuen cada tarda del 5 de gener; en veritat que ens omple d’alegria i a la vegada d’emoció:

  Han observat els ulls sovint cansats però avui plens d’il·lusió de la gent gran que han visitat a l’asil, i a les residències d’avis;
  els ulls plens d’esperança i també exultants d’il·lusió de les persones malaltes que han vist a l’hospital;
  els ulls desfermats d’energia vital de les persones amb discapacitats, que avui mostren també aquesta mateixa il·lusió gairebé inexplicable.

  Hi ha millors accions solidàries que responguin a les inquietuds socials que les que promou la Festa de Reis d’Igualada? La vostra Festa és exemple de l’empenta i bon fer de la ciutat en l’àmbit social, fins el punt que és capaç de transformar, també avui, la vida d’aquelles persones menys afavorides.

  Cada un de nosaltres, Melcior, Gaspar i Baltasar, formem part d’ètnies diferents i ens enorgulleix confluir junts a la vostra Festa, que lluny de qualsevol tipus de discriminació per raons ètniques i religioses propicia el diàleg cultural i el respecte mutu. La riquesa de la diversitat dels Tres Reis queda reflectida en tot el que ens envolta i representa, fixeu-vos:

  Fa poca estona lluïa la claror esplèndida del sol, simbolitzats en la carrossa i la blancor del Rei Melcior.
  Fa uns moments la vermellor del cel ens indicava el final del dia, que al igual que l’albada rogenca coincideixen amb la imatge que projecta el Rei Ros.
  Ara gairebé és de nit, Nit de Reis, el color fosc del Rei Baltasar i la lluna plena presidint el decorat de la seva carrossa tanquen el cercle. Blanc, Ros i Negre; dia, capvespre i nit; tres símbols de la diversitat però que no existirien l’un sense l’altre; valors d’integració de totes les races i ètnies reunides ara i aquí, a Igualada.

  El vostre lema “cap nen sense joguina” que representa l’essència més punyent del batec de la ciutat i que ha encoratjat durant molts dies l’activitat de tots els voluntaris, encapçala ja des d’aquest moment la Festa més consolidada, arrelada i participada de la societat igualadina. Els més ancians ens han rebut amb l’orgull d’haver contribuït durant més d’un segle a la seva consolidació, i ara, a aquesta hora passen el relleu als més menuts, protagonistes i garants de que perduri en el futur.

  Nens i Nenes, estem impacients per retrobar-nos amb tots vosaltres als carrers més cèntrics d’Igualada, el miler de patges que ens acompanyen esperen el nostre senyal per seguir la llum de l’estrella i per iniciar la cavalcada, per pujar als vostres balcons, per visitar cada domicili i per lliurar-vos el contingut d’il·lusió que transportem. Ho faran de manera personalitzada, tots i cada un de vosaltres rebreu del vostre patge l’obsequi que mereixeu, i amb la generositat del premi a la vostra bondat.

  Nens i nenes, entre tots i especialment amb el vostre esforç, hem aconseguit que no quedi cap nom apuntat al llibre negre, així que des d’ara, i amb la tranquil·litat de que tots el vostres noms són al llibre blanc, gaudiu tan com us sigui possible d’aquesta nit màgica de Reis.

  Jordi Camins Just
  05/01/2016

 • Missatge dels Reis 2015

  Nenes i nens d’Igualada!
  Igualadins!

  Fa més de dos mil anys que, guiats per una estrella, vam arribar a Betlem per lloar i honorar un Nen acabat de néixer. Un Nen que amb humilitat i pobresa es mereixia tots els honors de la terra.

  I des de llavors hem anat recorrent el món sota la llum de l’estrella per tal de donar-nos a totes les nenes i a tots els nens.

  En aquest llarg camí que hem anat seguint incansablement, fa cent vint anys que vam veure la necessitat de fer una aturada en el poble català, i vam escollir la ciutat d’Igualada com a la primera població per a fer-hi estada la nit del 5 de gener. Els igualadins ens vau acollir magníficament i des de llavors cada any hem volgut estar presents entre vosaltres. Lamentablement no podem fer-hi llarga estada, perquè l’estrella ens va menant a altres indrets, però vosaltres, igualadines i igualadins, sou sempre presents en un lloc molt especial del nostre cor; vosaltres, en realitat, sou el nostre caliu.

  És per aquest motiu que ens entreguem de ple en aquesta cavalcada a tots vosaltres, i ens fa sentir orgullosos i ens emociona veure que la nostra arribada a la ciutat d’Igualada continua sent un moment esperat i molt participat del vostre calendari festiu, i que des dels més menuts fins als més ancians continueu vivint amb modèstia i humilitat, amb satisfacció, però també amb altivesa i impressió aquesta nit màgica, tot contribuint a reforçar el sentiment d’identitat de tota una població amb veritable vitalitat i dinamisme.

  I és més, ens sentim orgullosos i ens emociona veure cada any com Igualada, per tal de lluir la Festa de la Cavalcada dels Reis, esmerceu tots els esforços necessaris per ser exemple de valors tan nostrats com la solidaritat, l’esperit col·lectiu i cooperador, el voluntariat, l’hospitalitat, la integració sense cap tipus de discriminació.

  Per això nosaltres, els Reis de l’Orient recollint tots aquests esforços i valors, voldríem oferir un present a tots els igualadins i anoiencs. Voldríem que la Festa dels Reis d’Igualada obtingui el reconeixement de tot el món, i voldríem també que fos el mirall on si reflecteixin totes les mirades dels infants plenes d’il·lusió.

  La nostra estrella ens guia, però recordeu que tots tenim una estrella: una estrella que també ens guia. Moltes vegades no la veiem, però hem de saber que ella sempre hi és. No deixeu de mirar mai al cel i buscar el vostre estel, perquè sempre hi és. No només la nit d’avui, sinó cada nit. I de la mateixa manera com nosaltres tres, sota el seu guiatge, cerquem pau i amor per a tothom, mireu cada dia allà dalt i veureu que sempre hi ha un estel que us pica l’ullet. Que la seva llum, tant de bo, us transmeti també la pau i l’amor que tots necessitem.

  Nenes i nens d’Igualada!
  Igualadins!

  Que tingueu un molt bona nit màgica de Reis!

  Ita Oliva i March
  05/01/2015

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?