Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatges dels Reis

Il·lustríssim Sr. Alcalde,
Estimats nens i nenes d’Igualada (permeti la corporació aquesta fórmula, tots som una mica a la nostra manera infants).
Senyores i senyors regidors. Igualadins i igualadines.

En aquest capvespre igualadí, quan els colors taronges i blaus del cel es fan fonedís per donar pas a un cel ple d’estrelles, quan l’aire fred ens fa envermellir les galtes, nosaltres, els Reis, fem entrada a la vostra ciutat seguint l’estel més bell. Aquell, que ens condueix a casa vostra, aquell que ens condueix a IGUALADA. Que és, com deia casa vostra, però que la sentim com a nostra. Una ciutat que ens acull i ens abraça des de fa 129 anys.

El Patge Faruk, el nostre ambaixador, celebra aquests 2024, 80 anys de la seva arribada. Potser no fa tants anys com des de la nostra arribada, però en són moltíssims. 80 anys fent l’avançada de la FESTA, donant-vos consells a través de les ones, oferint-vos la seva mà, abraçant-vos, el Patge Faruk ens ha acompanyat a nosaltres- els Reis- durant aquests 80 anys. I vosaltres, igualadins i igualadines, que el vàreu acollir des d’aquell primer 28 de desembre de 1943, heu volgut correspondre la seva bondadosa tasca amb un extraordinari regal; Una carrossa que el conduirà pels carrers d’aquesta ciutat, encapçalant tant majestuosa i galana caravana. Un regal, que junt amb el Patge Faruk agraïm amb tot el nostre cor, perquè és el símbol del vostre amor cap a nosaltres.

Una estima, nens i nenes, que us podem veure en els vostres ulls, i que té la mateixa intensitat de la qual vàrem veure en els ulls dels vostres avis i pares. Per què sabeu què?, ara mateix puc identificar entre tots vosaltres aquell nen que ara és avi. Un nen que fa anys i panys, de pantalon curt, nas rogenc i ulls brillants, es mirava embadalit el pas de la comitiva reial per la vostra Rambla. Que en les tardes de Nadal d’uns temps grisos, escoltava amb atenció la Ràdio. Que s’emocionava veient com un dels nostres patges pujava una bicicleta per l’escala de mà i es preguntava a si mateix si ja havien passat per casa. A ell, gràcies per esperar-nos i perdó, si potser els temps no acompanyaven i la bicicleta era un cavallet de cartró.

Nens i nenes, de segur que aquests dies heu escoltat els consells de la veu amiga, el Patge Faruk, als missatges de la ràdio o al pavelló de les Comes. M’agradaria però donar-vos un consell definitiu. Un consell que els meus companys, els Reis i el Patge Faruk m’han demanat que us faci arribar. NO DEIXEU MAI D’ESTIMAR. I ho heu de fer a la vostra manera. Rient, abraçant, dibuixant, cantant una cançó o jugant al parc perquè són les accions, nens i nenes, amb les que els grans ens sentim estimats i deslliurats de qualsevol problema. Per què sabeu que nens i nenes?, de res servirà que mengeu verdura, que sigueu bons estudiants o no dormiu amb la “pipa” sinó veiem en els vostres ulls, la brillantor de la felicitat i l’amor. A canvi, infants, nosaltres els Reis ens comprometem a no deixar a ningú enrere, a fer arribar joguets a cada indret d’aquesta ciutat, des del Rec fins a les Comes, des dels límits del Riu Anoia fins a Sant Jaume. I si ho fem, si en arribar a casa no trobeu un regal o uns patges trucant a la porta, us agrairem que ens ho feu saber ràpidament i poder, d’aquesta manera, posar-hi remei. Estem segurs, que així ho fareu.

A vosaltres, els grans, us demanarem que no deixeu de ser una mica infants. Que no perdeu mai aquells ulls brillants, que un dia de fa molts anys miraven embaladits, sota un cel estrellat a la Rambla, com un bon patge ens atansava un caramel o ens acaronava les galtes. Com quan la nit de la il·lusió, la nit més igualadina, ens acaronava. Perquè amics i amigues, igualadins i igualadines, ser una mica nens, ser una mica criatures, és la millor manera de ser BONES PERSONES.

Rebeu, de tots nosaltres, els Reis i el Patge Faruk, l’abraçada més tendra.
Gràcies.

Pau Duran Moreno
05/01/2024

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?