Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

La carrossa del Patge Faruk

La carrossa estrenada pel Patge Faruk a la Cavalcada dels Reis d’Igualada 2024 és una expressió d’estil eclèctic, fusionant diversos estils i amb un toc reminiscent a les primeres carrosses dels anys 60. És un homenatge a la ciutat que ha acollit al Patge Faruk durant vuitanta anys.

carrossa-faruk-cavalcada-1
carrossa-faruk-cavalcada-2
carrossa-faruk-cavalcada-3
carrossa-faruk-cavalcada-4
carrossa-faruk-cavalcada-5
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Característiques

La carrossa presenta un skyline que representa els edificis més emblemàtics d’Igualada, com cal Ratés, l’Escorxador, l’Ajuntament, la Biblioteca Central, Santa Maria… cadascun amb el seu estil arquitectònic propi com el modernisme, neoclàssic i gòtic.

carrossa-faruk-1
carrossa-faruk-2
carrossa-faruk-3
carrossa-faruk-4
carrossa-faruk-5
carrossa-faruk-6
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Tancant aquest skyline, es troba l’escut neoclàssic de l’ajuntament, present tant a la façana de la casa consistorial com a l’altar de Santa Maria, simbolitzant la connexió amb el seu passat i present.

Els colors predominants, principalment “Farukils”, que van del grana o vermell a l’or, són una representació simbòlica de la pròpia figura del Patge Faruk, donant un toc festiu i solemne a la carrossa.

El tron reial de la carrossa és una abraçada de fusta amb els braços oberts i acollidors del Patge Faruk representats a través de línies geomètriques que recorden l’estil Art Deco, donant-li una estètica distintiva.

El centre del tron és presidit per un medalló de vidre-fibra amb una “F” que simbolitza Faruk, inspirat a la porta principal de l’Ateneu Igualadí, on el Patge Faruk ha tingut un paper important durant dues de les jornades de la trilogia de la Festa de Reis i lloc d’estada personal en aquest 80 anys.

Aquesta creació ha estat realitzada sota la direcció tècnica i artística de Marta i Rafael Vilella, de Purpureant Studio, amb la col·laboració de Tallers Tasias, i Jaume Xaus a l’estructura metàl·lica i la il·luminació.

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?