Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatges a la ràdio

Des del primer moment en què el Patge Faruk va arribar a Igualada per primera vegada, va voler posar-se en contacte verbalment amb tots el nens i nenes de la ciutat, i també, amb tots els pares, mares, avis i àvies per tal de transmetre el seu missatge de pau i germanor i a la vegada aconsellar sobre el comportament de cada persona. Aquell temps, l’any 1943, un dels mitjans de comunicació que arribava a la majoria de cases era la ràdio. D’aquí que l’emissari reial decidís fer us d’aquest mitjà per arribar a les llars igualadines.

Tot al principi va fer servir el primer estudi radiofònic que hi havia a Igualada i que estava situat en un local al terrat de la casa de Josep M. Prat, del carrer del Roser, i que s’entrava pel cantó del carrer de sant Cristòfol. Són moltes les anècdotes que ens ha comunicat el Patge Faruk i que han succeït quan ell parla per ràdio: des de l’atenció màxima de tota la família per escoltar els seus consells; des de la situació de vergonya d’escoltar els defectes d’algú, el qual, enfadat, va acabar trencant l’aparell de ràdio o bé de la trobada de tota la família a la llar dels pares –avis, pares, nets, besnets, per escoltar junts els seus missatges i recordar quant els ara més grans eren, fa uns anys, els petits de la casa.

Tot i les diverses evolucions que ha tingut la Festa de Reis d’Igualada per adaptar-se als nous temps, els missatges a la ràdio del Patge Faruk han continuat formant-ne part, cosa que els ha convertit en el programa més antic de Ràdio Igualada. A dia d’avui, a part d’escoltar els missatges de la forma clàssica. Les famílies també ho fan per internet, i moltes d’elles, fins i tots les que no tenen missatges personalitzats, fan podcast i es baixen els programes.

Alguna vegada, el Patge Faruk ha parlat també als canals de TV locals. A mesura que han aparegut les noves tecnologies, el Patge Faruk ha començat a utilitzar mitjans de comunicació moderns a l’hora de comunicar-se amb les famílies igualadines. Una mostra n’és el fet que té una pàgina de Facebook i un compte de twitter. Un dels dies en què s’emeten els missatges, els nens i nenes que ho desitgin poden veure al Patge Faruk en directe, a través de la seva pàgina de Facebook

Dates clau

Sol·licitud

Si vols sol·licitar un missatge a la radio segueix les instruccions del següent enllaç.

FES LA TEVA SOL·LICITUD

Arxiu de missatges

Si vols escoltar els missatges de la radio dels últims anys ves al següent enllaç.

DOCUTECA

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?