Missatges a la ràdio
Des del primer moment en què el Patge Faruk va arribar a Igualada per primera vegada, va voler posar-se en contacte verbalment amb tots el nens i nenes de la ciutat, i també, amb tots els pares, mares, avis i àvies per tal de transmetre el seu missatge de pau i germanor i a la vegada aconsellar sobre el comportament de cada persona. Aquell temps, l’any 1943, un dels mitjans de comunicació que arribava a la majoria de cases era la ràdio. D’aquí que l’emissari reial decidís fer us d’aquest mitjà per arribar a les llars igualadines.
Tot al principi va fer servir el primer estudi radiofònic que hi havia a Igualada i que estava situat en un local al terrat de la casa de Josep M. Prat, del carrer del Roser, i que s’entrava pel cantó del carrer de sant Cristòfol. Són moltes les anècdotes que ens ha comunicat el Patge Faruk i que han succeït quan ell parla per ràdio: des de l’atenció màxima de tota la família per escoltar els seus consells; des de la situació de vergonya d’escoltar els defectes d’algú, el qual, enfadat, va acabar trencant l’aparell de ràdio o bé de la trobada de tota la família a la llar dels pares –avis, pares, nets, besnets, per escoltar junts els seus missatges i recordar quant els ara més grans eren, fa uns anys, els petits de la casa.
Tot i les diverses evolucions que ha tingut la Festa de Reis d’Igualada per adaptar-se als nous temps, els missatges a la ràdio del Patge Faruk han continuat formant-ne part, cosa que els ha convertit en el programa més antic de Ràdio Igualada. A dia d’avui, a part d’escoltar els missatges de la forma clàssica. Les famílies també ho fan per internet, i moltes d’elles, fins i tots les que no tenen missatges personalitzats, fan podcast i es baixen els programes.
Alguna vegada, el Patge Faruk ha parlat també als canals de TV locals. A mesura que han aparegut les noves tecnologies, el Patge Faruk ha començat a utilitzar mitjans de comunicació moderns a l’hora de comunicar-se amb les famílies igualadines. Una mostra n’és el fet que té una pàgina de Facebook i un compte de twitter. Un dels dies en què s’emeten els missatges, els nens i nenes que ho desitgin poden veure al Patge Faruk en directe, a través de la seva pàgina de Facebook
Dates clau
Sol·licitud
Si vols sol·licitar un missatge a la radio segueix les instruccions del següent enllaç.
Arxiu de missatges
Si vols escoltar els missatges de la radio dels últims anys ves al següent enllaç.