Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatges del Patge Faruk

Preloader
 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2023

  Bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
  Estic molt content de tornar a ser aquí i de retrobar-me amb tots vosaltres. Vull, primerament, donar les gràcies a tots aquest cantaires de diverses coral, que tan magníficament han interpretat l’himne del Patge Faruk, i demano un fort aplaudiment per a tots ells. També vull agrair a tots els infants que juntament amb les vostres famílies sou al Pavelló de Les Comes per donar-me la benvinguda i acollir-me a la vostra ciutat. Cada vegada que vinc a Igualada és per a mi motiu d’alegria, però en aquesta ocasió el goig és més gran perquè avui fa 80 anys que vaig aparèixer per primer cop en aquesta vila. Aquest fet m’omple de satisfacció, i vull compartir-ho amb tots vosaltres.

  Estimats nens i nenes, com molt bé sabeu el motiu de venir a Igualada és preparar l’arribada dels tres Reis, però també tinc una altra feina, que és observar el vostre tarannà i poder-vos fer algunes reflexions que us siguin d’utilitat en el dia a dia.

  Per posar-vos-en alguns exemples, us diré que a l’hora de voler aconseguir un objectiu sigueu constants i que us esforceu per assolir-ho.

  També us vull parlar de diversitat i de respecte. Totes les persones, sense excepció, mereixen ser respectades de igual a igual.

  Estic segur que heu sentit a parlar del canvi climàtic i dels efectes que té en el nostre entorn. Per això us animo que poseu el vostre gra de sorra per preservar el medi ambient, i fer que la Terra sigui un planeta sostenible per viure-hi millor.

  I ara, benvolgudes nenes i nens, arriba el moment de parlar-vos dels dos llibres que sempre m’acompanyen… Me’n sabeu dir els colors?. Efectivament, són el llibre blanc i el llibre negre, on hi esteu tots apuntats. A veure si sabeu també respondre aquestes altres preguntes:

  • Les bondats i les qualitats les apunto en llibre…? (blanc)
  • Les coses a millorar les escric en el llibre…? (negre)

  Doncs, pot ser que ara fem una ullada als llibres. Voleu que els miri, a veure qui ha?

  Demano al patge que duu el llibre blanc, que si us plau me l’acosti. Ja ho vaig dir l’any passat i aquest ho repeteixo: el llibre blanc cada vegada és més gruixut i les pàgines estan plenes de noms que comencen per totes les lletres de l’abecedari, per exemple Arán, Biel, Gal·la, Jan, Liam, Mia, Nil i molts i molts més. Si no us he dit, no patiu, segur que sou a les pàgines de les altres lletres.

  I al llibre negre… qui deu haver-hi….? Anem a veure-ho. El patge que duu el llibre negre, pots acostar-me’l, si us plau? De pàgines encara n’hi ha unes quantes, però… ja en veig algunes que estan buides, i això em fa molt content. Dels noms que hi ha en aquest llibre, no en diré cap. Només us animo que us esmerceu per millorar els aspectes que calguin i confio plenament que aconseguireu. Estimats nens i nenes, he dit al principi que vinc a Igualada per preparar l’arribada dels tres Reis. Sabeu com es diuen?

  • El rei blanc es diu? (Melcior)
  • El rei ros es diu? (Gaspar)
  • El rei negre es diu? (Baltasar)

  Abans d’emprendre el viatge cap a Igualada, els Reis em van donar un missatge per a tots vosaltres. El que us volen dir és que no oblideu tots els aprenentatges que feu dia a dia perquè us serviran en el futur. També que a l’escola escolteu sempre als vostres mestres i una altra qüestió molt important, quan les vostres famílies us demanin col·laborar en diferents tasques s’ha de fer en el moment i no cal que us ho hagin de repetir. Ho fareu?

  Fa un instant, quan els patges que duen els llibres s’han acostat, he vist que duien un objecte a la butxaca. Patges, qualsevol dels dos, me’l podeu deixar, si us plau? A veure, nenes i nens, sabeu que és això que tinc a la mà? Escolteu bé, les pantalles en general, són eines tecnològiques i molt vàlides, però no n’abuseu. Una mica està bé, després cal deixar-les. D’acord?

  Perquè tot el que dic avui no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 30 de desembre i fins el 5 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada, i algun d’aquests dies em podreu veure en directe a través del meu perfil de Facebook i el canal de Youtube dels Reis d’igualada.

  Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em porteu les vostres cartes i saber els obsequis que us agradaria rebre aquest any.

  El dia 5 de gener, encapçalaré la cavalcada i aquest any ho faré en la magnífica carrossa que m’ha regalat la ciutat d’Igualada , amb motiu del vuitantè aniversari del meu primer viatge. És un regal molt preuat i desitjo molt sincerament donar-vos-en les gràcies. En aquesta màgica nit, vull veure a tothom als carrers de la ciutat, per donar la benvinguda als Tres Reis i a tota la seva comitiva.

  I ja per acabar, tornarem a escoltar l’himne del Patge Faruk, i després podreu parlar amb els patges. Desitjo que gaudiu de les Festes i sigueu molt feliços.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2023

 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2022

  Molt bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
  Vull agrair-vos aquesta càlida rebuda amb què m’obsequieu cada any, quan visito la vostra ciutat. A mesura que m’acosto a Igualada, m’envaeix una gran alegria quan penso que una vegada més em retrobaré amb tots vosaltres.

  Desitjo enviar també una salutació i agrair la seva presència, al tots els pares, avis, i resta de familiars que avui sou al Pavelló de Les Comes acompanyant a la mainada.

  Estimats nens i nenes, la meva vinguda a Igualada té dues finalitats, la primera preparar l’arribada dels tres Reis, i la segona, estar pendent del vostre comportament i vetllar per vosaltres. El meu anhel és ajudar-vos a millorar cada dia i que sigueu més bons minyons. Per tal que sigui així, us anomenaré determinats valors que si els poseu en pràctica us ajudaran a aconseguir-ho.

  El primer de tots és l’esforç. Per assolir qualsevol fita o objectiu és necessari que us hi esmerceu. I si no us surt al primer intent, no us desanimeu, continueu provant-ho i ja veureu com al final us sortirà.

  En segon lloc, el respecte. Tingueu sempre una actitud afable envers a la manera de pensar i l’opinió de les persones amb qui us relacioneu, ja siguin més grans o més petits que vosaltres.

  Tercer, tingueu cura del medi ambient: poseu el vostre granet de sorra per preservar-lo i fer que el planeta sigui un lloc sostenible per viure-hi.

  I encara n’hi ha un altre, però us el diré d’aquí a una mica.

  Benvolguts nens i nenes, com sabeu, sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo us pregunto, les nenes i els nens que són amables, practiquen la bondat i l’empatia són al llibre… (blanc)
  Les nenes i els nens i les nenes que encara han de millorar en alguns aspectes són al llibre… (negre)

  Com que sé que ho esteu esperant, ara demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Gràcies, patge. Estic satisfet perquè en aquetes pàgines hi ha moltíssims noms que comencen per totes les lletres de l’abecedari, per exemple: Julia, Nil, Martina, Jan, Noa, Aleix, Mia, Biel i molts i molts més. Si us he dit, no patiu, segur que sou en algunes de les pàgines del mig.

  I ara, anem a veure el llibre negre. Patge, pots si us plau apropar-me el llibre negre? Gràcies, patge. Veig que també hi ha uns quants noms, encara que no masses, però no en diré cap. En comptes d’això us parlaré del quart valor, que és la responsabilitat. Ser responsable vol dir dur a terme els compromisos adquirits i assumir les conseqüències de les vostres accions. Sapigueu que confio plenament que tots i totes els heu de millorar alguna faceta us comprometreu a fer-ho i complireu el vostre deure. D’aquesta manera passareu del llibre negre al llibre blanc.

  Estimats nens i nenes, els Reis Mags m’han donat un missatge per a tots vosaltres. Com que estic segur que sabeu com es diuen els Reis, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

  El missatge que us transmeten Ses Majestats és que no oblideu tots els aprenentatges que feu dia a dia perquè us serviran en el futur. També us fan memòria que a l’escola escolteu sempre als vostres mestres, que us mengeu tot, incloses les coses que no us agraden gaire. Igualment que sigueu endreçats, amb la roba, les coses de l’escola, i amb les joguines. I molt important: quan els vostres pares us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir!!!

  I ara us pregunto: treballareu a l’escola?, sereu endreçats? creureu a la primera? Perquè tot això que us he dit no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 30 de desembre i fins el 5 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada, i algun d’aquests dies em podreu veure en directe a través del meu perfil de Facebook i el canal de Youtube dels Reis d’igualada.

  Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em porteu les vostres cartes on hi haureu apuntat tots els obsequis que us agradaria rebre aquest any.

  Benvolguts nenes i nens, ja veureu que si feu cas dels meus consells, el dia 5 de gener totes les pàgines del llibre blanc estaran plenes i les del llibre negre totalment buides. En aquesta assenyalada data us vull veure a tots als carrers de la ciutat per donar la benvinguda als Tres Reis, que arribaran a Igualada per portar-vos aquells regals que us fan tanta il·lusió.

  I ja per acabar, demanaré que ens posin l’himne del Patge Faruk, perquè el canteu tots plegats, i després podreu parlar amb els patges. Però abans, vull demanar-vos que dediquem un molt fort aplaudiment per als Tres Reis i també per a totes les famílies d’igualada.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2022

 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2021

  Molt bona tarda, estimats nens i nenes d’Igualada!
  Estic molt content de retrobar-nos un any més i us agraeixo de tot cor, tant als més menuts com als pares i els altres familiars que us acompanyen que sigueu avui aquí.

  Degut a les mesures de seguretat, em dirigeixo a vosaltres des del balcó de l’ajuntament en comptes del Pavelló de Les Comes. També sé que alguns no heu pogut venir i m’esteu veient a través de Youtube. Tanmateix i fidel a la meva paraula, he acudit a la cita que tinc amb els infants d’Igualada, per estar al vostre costat.

  Abans d’iniciar el meu viatge, els Tres Reis em van encomanar la tasca d’estar pendent del vostre comportament, però sobre tot la de vetllar per tots vosaltres. El meu desig és ajudar-vos a millorar cada dia perquè sigueu millors persones. Per aquest motiu, us anomenaré un seguit de valors que si els poseu en pràctica us ajudaran a aconseguir-ho.

  El primer de tots és l’esforç. Per assolir qualsevol fita o objectiu és necessari que us hi esforceu. Mitjançant l’esforç podreu ampliar al màxim les vostres capacitats i superar els obstacles en els diferents àmbits de la vostra vida.

  En segon lloc, el respecte. Tingueu sempre una actitud afable envers a la manera de pensar i l’opinió de les persones amb qui us relacioneu, ja siguin més grans o més petits que vosaltres.

  Tercer, tingueu cura del medi ambient. Sempre que us sigui possible, preneu part en iniciatives que fan del planeta un lloc més sostenible per viure-hi.

  I encara n’hi ha un altre, però us el diré d’aquí a una mica.

  Benvolguts nens i nenes, com sabeu, sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo us pregunto, les nenes i els nens que són amables, practiquen la bondat i l’empatia són al llibre… Les nenes i els nens i les nenes que encara han de millorar en alguns aspectes són al llibre…

  Com que sé que ho esteu esperant, ara demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Gràcies, patge. Estic satisfet perquè en aquetes pàgines hi ha moltíssims noms que comencen per totes les lletres de l’abecedari, per exemple, Roc, Lia, Aleix, Carla, Pau, Jana, Nil, Ona i molts i molts més. Si no he anomenat a alguns, no patiu, segur que sou en algunes de les pàgines del mig.

  I ara, anem a veure el llibre negre. Patge, pots si us plau apropar-me el llibre negre? Gràcies, patge. Veig que també hi ha uns quants noms, encara que no masses, però no en diré cap. En comptes d’això us parlaré del quart valor, que és la responsabilitat. Ser responsable vol dir dur a terme els compromisos adquirits i assumir les conseqüències de les vostres accions. Sapigueu que confio plenament que tots els heu de millorar alguna faceta us comprometreu a fer-ho i complireu el vostre deure. D’aquesta manera passareu del llibre negre al llibre blanc.

  Estimats nens i nenes, els Reis Mags m’han donat un missatge per a tots vosaltres.
  Com que estic segur que sabeu com es diuen els Reis, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

  El missatge que us transmeten Ses Majestats és que no oblideu tots els aprenentatges que feu dia a dia perquè us serviran en el futur. També us fan memòria que a l’escola escolteu sempre als vostres mestres, que us mengeu tot, incloses les coses que no us agraden gaire. Igualment que sigueu endreçats, amb la roba, les coses de l’escola, i amb les joguines. I molt important: quan els vostres pares us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir!!!

  I ara us pregunto: treballareu a l’escola?, sereu endreçats? creureu a la primera?

  Perquè tot això que us he dit no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 30 de desembre i fins el 5 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada, i algun d’aquests dies em podreu veure en directe a través del meu perfil de Facebook i el canal de Youtube dels Reis d’igualada.

  El dia 1 de gener, com que no ens podrem trobar al teatre de l’Ateneu per rebre les vostres cartes, jo estaré voltant tot el matí per Igualada i m’aniré aturant a diverses zones, i allà me les podreu donar. Podreu consultar els llocs i els horaris a les xarxes i a la pàgina web dels reis d’igualada.

  Benvolguts nenes i nens, ja veureu que si feu cas dels meus consells, el dia 5 de gener totes les pàgines del llibre blanc estaran plenes i les del llibre negre totalment buides. En aquesta assenyalada data Ses Majestats arribaran a Igualada per portar- vos aquells regals que us fan tanta il·lusió.

  I fins aquí el que us volia dir aquest vespre. En circumstàncies normals, ara seria el moment en què els patges ens acostaríem i parlaríem amb vosaltres, però a causa de les mesures de què he parlat a l’inici, avui no és possible. Ara bé, no poder-se acostar no vol dir pas que no es puguem comunicar. I això és el que farem ara utilitzant la màgia del pensament. Quan jo ho digui, us concentrareu i pensareu en el que ens volíeu dir, d’acord? Doncs comptaré fins a 3 i comencem. 1, 2 i 3… missatges rebuts.

  Ara, per acomiadar-me, tornarem a escoltar l’himne del Patge Faruk i abans de marxar , us proposo que dediquem un fort aplaudiment per als tres Reis d’Orient i també per a totes les famílies d’Igualada.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2021

 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2020

  Molt bona tarda, estimats nens i nenes d’Igualada!

  Com ja és habitual, la primera cosa que faig sempre quan arribo al Pavelló de les Comes és donar-vos les gràcies, per la càlida i acollidora benvinguda amb la qual m’obsequieu i pel gran entusiasme amb què celebreu la meva arribada. Aquest any ja sabeu que patim una pandèmia i per això en aquesta sala hi ha menys gent Tot i així , us agraeixo de tot cor tant a vosaltres els més menuts, com al vostres pares que sigueu avui aquí.

  Recordo que tal dia com avui de fa dos anys, quan vam celebrar el 75è aniversari de la meva primera visita a Igualada, us vaig dir que durant aquells 75 anys ni la pluja, ni la neu ni cap altre fenomen havien mai impedit que cada 28 de desembre jo arribés a Igualada. Doncs avui ho torno a dir. Malgrat aquesta pandèmia que afecta a tot al món i que dificulta moltíssim la mobilitat, la màgia dels meus senyors, els tres Reis de l’Orient, ha fet possible que jo avui sigui aquí per dir-vos que el Patge Faruk us estima i que com cada 28 de desembre he acudit a la cita que tinc amb els infants d’Igualada, per estar al vostre costat i per vetllar per tots vosaltres.

  Aquest 2020 no ha estat un any fàcil, més aviat al contrari. Tant Ses Majestats, com jo mateix sabem que a la primavera vau haver de passar molts dies tancats a casa vostra sense poder sortir, que vàreu trobar a faltar als vostres amics i vau haver de seguir les classes virtualment a través d’una pantalla. També que vàreu haver d’esperar moltes setmanes per veure i poder abraçar als vostres avis.

  Benvolguts nens i nenes, els Reis i jo sabem que durant tot el temps que va durar el confinament total, alguns dels vostres pares van haver de treballar des de casa, i com que les escoles estaven tancades, vosaltres no podíeu anar-hi. Tot plegat va fer que us haguéssiu d’organitzar a casa vostra, i que vosaltres vàreu ser molt participatius en les tasques de la llar i vau col·laborar i ajudar en moltes feines. Abans de començar el meu viatge el Tres Reis em van encarregar de dir-vos que estaven molt contents amb la vostra col·laboració, i que us felicités pel gran ajut que heu donat als vostres pares. Així que nens i nenes, us dono l’enhorabona per aquest fet.

  Estimats nens i nenes, tot i que aquest any m’acompanyen molts menys patges que els anys anteriors, no hi falten els fidels companys que porten els dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara, per fer una mica de memòria us pregunto, els nens i les nenes que es porten bé són al llibre…

  Els nens i les nenes que tenen coses a millorar són al llibre…

  Com que sé que ho esteu esperant, ara demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Gràcies, patge. Veig que aquesta vegada el llibre blanc és més gruixut que els altres anys i em sembla que també pesa molt més, oi, Patge?. Veig que hi ha tants i tants noms que estic segur que no n’hi falta cap. No els anomenaré perquè necessitaria molta estona i anem molt limitats de temps.

  Anem ara a veure el llibre negre, Patge, pots si us plau apropar-me el llibre negre? Gràcies, patge. Benvolguts nenes i nenes tinc una important notícia que donar-vos i és que aquest any, com que heu fet i esteu fent tant bé les coses, el llibre negre està totalment buit. Entre d’altres, els motius que fan que all llibre negre no hi hagi ningú són els següents:

  • Perquè heu sigut molt respectuosos quan va arribar l’hora de tornar al col·legi per iniciar el nou curs.
  • Perquè a l’escola sou responsables: us renteu les mans, manteniu les distàncies i porteu les mascaretes si cal.
  • Perquè treballeu bé dins el vostre grup bombolla.
  • Perquè us heu adaptat en les vostres relacions amb els amics i els vostres familiars.

  Ja sabeu, estimats nens i nenes que els 3 Reis Mags de l’Orient us envien cada any un missatge. Com que estic segur que sabeu com els diuen els reis, ara jo un preguntaré els seus noms i vull que me’ls digueu ben fort, que els Reis des de l’Orient puguin sentir-vos.. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

  El missatge que us transmeten enguany és MOLT ESPECIAL, i és que no oblideu tots aquests aprenentatges que esteu fent, ja que segur que us serviran en el futur. I recordeu-vos també el que Ses Majestats us diuen els altres anys:, que continueu ajudant als pares, que endreceu la roba, les coses de l’escola i les joguines, que us mengeu tot el que us posin al plat , i… QUE FEU CAS A LA PRIMERA, QUE NO US HAGIN DE REPETIR LES COSES.

  I com que imagino que he escoltat amb molta atenció tot els que us he dit, ara us pregunto: fareu cas del missatge que us han enviat els reis aquest any i del que us han recordat dels anys anteriors?

  Quan he arribat he dit que era mercès a la màgia dels 3 Reis que jo aquest any havia pogut venir a Igualada. Doncs aquesta màgia estarà present cada dia des d’avui i fins el dia 5 de gener. A partir del dia y 31 de desembre fins el mateix 5 de gener us parlaré cada dia a través de l’emissora de Ràdio Igualada, però a més, si voleu, em podreu veure en directe a través del canal de Youtube dels Reisdigualada.

  El dia 1 de gener, com que no ens podrem trobar al teatre de l’Ateneu per rebre les vostres cartes, jo estaré voltant tot el matí per Igualada i m’aniré aturant a diversos llocs perquè me les pugueu lliurar. Ja s’ha anunciat als diaris i també a la pàgina web dels Reis els punts on em podreu trobar. Si hi ha algun nen o nena que pel motiu quer sigui no es pugui desplaçar, llavors també podrà enviar la seva carta per e-mail a l’adreça: cartesreisdigualada.cat. Tornaré a repetir aquesta adreça per la ràdio i també la podreu trobar a la pàgina web Reisdigualada.

  I el dia 5 de gener, els Reis vindran a Igualada. Els patges no podran pujar a casa vostra, però no us amoïneu, perquè aquesta gran Màgia que tenen Melcior, Gaspar i Baltasar farà les joguines que hagueu demanat a la vostres cartes, arribin igualment de les vostres llars. Us vull informar que el dia 5, a les 20.00 h. el canal de Youtube de Reisdigualada i el Canal Taronja emetran l’arribada de SS MM a Igualada i la recepció per part de les autoritats.

  Ara, demanaré que ens posin l’himne del Patge Faruk, aquesta vegada no el podem cantar en veu alta, però podeu fer-ho per dins. I abans d’acabar, vull demanar-vos un fort aplaudiment pel Rei Melcior, el Rei Gaspar i el Rei Baltasar, que malgrat ser sempre Mags, aquest any ho seran més que mai.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2020

 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2019

  Molt bona tarda, estimats nens i nenes d’Igualada.
  Vull donar-vos les gràcies per aquesta tan càlida i acollidora benvinguda amb la qual m’heu obsequiat, i pel gran entusiasme amb què celebreu la meva arribada. Des del primer moment en què arribo a la vostra ciutat , ja sento la gran il·lusió que em produeix el saber que un any més em retrobaré amb tots vosaltres. “Vull agrair a les corals Gatzara i Verdum per aquesta magnífica interpretació que han fet de l’himne del Patge Faruk. Sempre dic que aquest himne em té el cor robat, però avui ho ha fet amb escreix”.

  Desitjo enviar també una salutació i agrair la seva presència, al tots els pares, avis, i resta de familiars que avui sou al Pavelló de Les Comes acompanyant als més menuts.

  Recordo que quan vaig venir l’any passat us vaig dir que aquell dia era per a mi molt especial, perquè es commemoraven 75 anys de la meva primera visita a Igualada. Doncs bé, aquest any celebrem una nova i gran efemèride com és la del 125è aniversari de la Festa de Reis d’Igualada. Abans d’emprendre el llarg viatge des de les llunyanes terres de l’Orient, Ses Majestats em van dir que estaven molt desitjosos de celebrar aquest gran esdeveniment amb tota la ciutat. Així mateix em van demanar de transmetre el seu agraïment a l’entitat de la Comissió de Reis per tot el treball que han fet, per conservar i continuar la Festa durant aquests 125 anys.

  Complint amb la tasca que cada any m’encomanen el Meus Senyors, durant tots els dies que duri la meva estància a Igualada estaré pendent del vostre comportament, però el que faré sobretot és vetllar per tots vosaltres. El meu desig és ajudar-vos a millorar cada dia i que sigueu més bons minyons. Per tal que sigui així, us parlaré d’un seguit de valors que si els poseu en pràctica us ajudaran a aconseguir-ho.

  El primer de tots és el respecte envers totes les persones de casa vostra i en general cap a les que teniu al voltant, ja siguin més grans o més petits.

  En segon lloc, l’esforç. Quan hi hagi alguna cosa que no us surti a la primera, no ho abandoneu. Persistiu i ja veureu com finalment us en sortireu.

  Tercera cosa, la tolerància. Accepteu i enteneu les coses que diguin o facin altres persones amb qui us relacioneu, tot i que difereixin del que penseu vosaltres.

  No oblideu el saber esperar, quan demaneu o voleu fer alguna cosa, no sempre ha de ser de seguida.

  Estimats nens i nenes, com vosaltres ja sabeu jo sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo us pregunto, els nens i les nenes que fan bondat són al llibre… Els nens i les nenes que tenen coses a millorar són al llibre…

  Com que sé que ho esteu esperant, ara demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Gràcies, patge. Estic content perquè aquestes pàgines estan plenes de noms. Veig per aquí a l’Arlet, el Pol, La Xènia, l’Ona, l’Àlex, l’Eudald i molts més. Però veig que més endavant hi ha d’altres pàgines que encara son buides. Pot ser que els noms que hi falten siguin encara al llibre negre. Anem-ho a veure.

  Patge, pots si us plau apropar-me el llibre negre? Gràcies, patge. Efectivament, veig que aquells noms que he trobat a faltar al llibre blanc estan apuntats al llibre negre. I n’hi ha una bona colla! Però aquest any, no en diré cap, perquè com que és el 125è aniversari de l’arribada dels Reis, els Meus Senyors m’han demanat que no anomeni a cap nena o nen que estiguin al llibre negre. Els Reis confien que els que hi sigueu, fareu un esforç per millorar.

  Vull dir-vos, nens i nenes que els noms que hi ha al llibre negre estan escrits en llapis, i també que tinc una goma d’esborrar molt gran. El que faré cada dia a partir d’avui és que quan ja us aneu a dormir, esborraré els noms dels nens i nenes que estiguin al llibre negre i que hagin millorat el comportament, i els passaré al llibre blanc.

  Benvolguts nens i nenes, els Reis Mags d’Orient, m’han donat un missatge per a tots vosaltres. Com que estic segur que sabeu com es diuen els Reis, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

  El missatge que us envien els 3 reis és precisament que volen que el dia 5 de gener tots els noms estiguin escrits al llibre blanc. Perquè això sigui així, us donaré uns consells que podeu seguir:

  • Porteu-vos bé a l’escola i no deixeu els deures per a darrera hora.
  • Mengeu-vos tot el que us posin al plat, encara que algunes coses (peix, verdura, fruita…) no us agradin gaire.
  • A casa vostra col·laboreu amb les tasques de la llar. Que no ho hagin de fer tot els vostres pares.
  • Sigueu endreçats, amb la vostra roba, amb les coses de l’escola, i amb les joguines!
  • I molt important: quan us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir!!!

  I ara us pregunto: fareu bondat?, sereu endreçats? creureu els pares?

  Perquè tot això que us he dit no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 31 de desembre i fins el 4 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada. Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em porteu les vostres cartes on hi haureu apuntat totes les joguines que us agradaria rebre aquest any.

  Estimats nens i nenes, ja veureu que si teniu en compte el que el que us he dit avui , ja veureu com el dia 5 de gener totes les pàgines del llibre blanc estaran plenes i les del llibre negre totalment buides. En aquesta assenyalada data, us vull veure a tots als carrers de la ciutat per donar la benvinguda a Ses Majestats, que seguint el brillant i lluminós estel arribaran a Igualada per portar-vos tots aquells regals que us fan tanta il·lusió.

  Ara, demanaré que ens posin l’himne del Patge Faruk, perquè el canteu tots plegats, i després podreu parlar amb els patges. Però abans, vull demanar-vos que comencem a celebrar aquest 125è aniversari de l’arribada dels Reis i que dediquem un molt fort aplaudiment al Rei Melcior, al Rei Gaspar i al Rei Baltasar.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2019

 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2018

  Molt bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
  Vull donar-vos les gràcies per aquesta tan càlida i acollidora rebuda amb la que m’heu obsequiat. Sempre dic que des del el primer moment en què arribo a Igualada m’embolcalla una gran emoció en veure l’entusiasme amb què celebreu la meva vinguda. L’arribada d’avui, però és per a mi doblement emotiva i especial, perquè aquest any 2018 es commemoren 75 anys de la meva primera visita a Igualada. Moltes coses han canviat i molts esdeveniments s’han succeït des d’aquell més de desembre de l’any 1943, quan vaig ésser convidat a venir per primer cop a aquesta entranyable ciutat. Hi ha, no obstant un fet que malgrat el pas de tots aquests anys ha romàs intacte, i és que durant aquests tres quarts de segle he acudit puntualment a la cita que cada any tinc amb tots vosaltres. Ni la pluja ni la neu ni cap fenomen han impedit que jo arribés cada any a Igualada.

  Desitjo aprofitar aquesta avinentesa per donar les gràcies a la Comissió de Reis, per tot el que han tingut a bé d’engegar per celebrar aquests 75 anys d’arribades a Igualada: l’exposició al museu comarcal, el domàs per penjar al balcó, el pai-pai, amb el que m’heu saludat… Tots m’han fet molta il·lusió, però sobre tot, la figureta de pessebre que reprodueix la meva persona.

  Vull adreçar també unes paraules i agrair la seva presència, al tots els pares, avis, i demès familiars que avui sou al Pavelló de Les Comes acompanyant als més menuts. Vosaltres que un dia també vàreu ser petits i en els vostres ulls es va reflectir la mateixa il·lusió que avui senten els vostres fills i néts.

  Seguint els designis dels meus senyors, els reis Mags d’Orient hem fet un llarg viatge per venir a la vostra ciutat i preparar la seva arribada, que com tots vosaltres ja sabeu serà el dia 5 de gener. Benvolguts nens i nenes, la principal tasca que m’encomanen els 3 Reis és la de vigilar-vos i sobre tot vetllar per tots vosaltres. És per això que desitjo de transmetre-us un seguit de valors, que us ajudin a millorar cada dia i a ser més bons minyons.

  El primer de tots és la humilitat. Per moltes coses que vosaltres sapigueu fer molt bé, sigueu considerats amb els que no en saben tant.

  En segon lloc us vull dir que sigueu agraïts. Quan us facin un regal o uns obsequiïn amb alguna cosa, per petita que sigui, doneu sempre les gràcies als qui us ho han donat.

  La tercera cosa de què us vull parlar és de l’amistat, aquest preuat tresor que és a l’abast de tots vosaltres. Tingueu bona cura dels amiguets i les de les amiguetes que feu a l’escola, al vostre veïnat, o fent d’altres activitats. Ells estaran sempre al vostre costat i quan calgui podreu ajudar-vos mútuament.

  No oblideu la generositat. Compartiu les vostres coses amb els germans, cosins i amb els amics.

  Estimats nens i nenes, com vosaltres ja sabeu jo sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo uns pregunto, els nens i les nenes que fan bondat són al llibre…

  Els nens i les nenes que s’han portat malament són al llibre…

  Com que sé que ho esteu esperant demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Estic satisfet perquè en aquesta pàgina hi veig molts noms: Ona, Vinyet, Gerard, Roger…Gràcies Patge. Ara, faré també una ullada al llibre negre. Patge, pots apropar-me el llibre negre? Veig que en sou forces, i això no m’agrada gaire: Júlia, Ariadna, Jan, Aleix.

  Els meus senyors, els Reis Mags d’Orient, m’han donat també un missatge per a tots vosaltres. Com que estic segur que vosaltres sabeu com es diuen, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

  El missatge que us envien els 3 reis és que volen que el dia 5 de gener estigueu tots apuntats al llibre blanc. Perquè això sigui així, us faré memòria d’algunes que haureu hagut de corregir:

  • Porteu-vos bé a l’escola i no deixeu els deures per a darrera hora.
  • Mengeu-vos tot el que us posin al plat, encara que algunes coses no us agradin gaire.
  • A casa vostra col·laboreu amb les tasques de la llar.
  • Sigueu endreçats, amb la vostra roba, amb les coses de l’escola, i amb les joguines!
  • I molt important: quan us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir!!!

  I ara us pregunto: fareu bondat?, sereu endreçats? creureu els pares?

  Perquè tot això que us he dit no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 31 de desembre i fins el 4 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada. Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em porteu les vostres cartes on hi haureu apuntat totes les joguines que us agradaria rebre aquest any.

  Benvolguts nens i nenes, ja veureu que si feu cas del que el que us dic avui i durant els propers dies, el dia 5 de gener el llibre blanc estaré ple de noms i el negre serà totalment buit. En aquesta assenyalada data, us vull veure a tots, als carrers de la ciutat per donar la benvinguda a Ses Majestats, que seguint el brillant i lluminós estel arribaran a Igualada per portar-vos tots aquells regals que us fan tanta il·lusió.

  Ara, demanaré que ens posin l’himne del Patge Faruk, que a mi em va robar el cor des del primer dia que vaig el escoltar, i que tots vosaltres us sabeu de memòria. Convido també als grans que s’afegeixin als menuts i així el canteu tots plegats. Abans de cantar, vull demanar-vos que dediqueu un molt fort aplaudiment als 3 Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2018

 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2017

  Molt bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
  Primer que tot vull donar-vos les gràcies per aquesta magnífica i tan acollidora rebuda amb la qual m’heu obsequiat. També vull saludar i agrair la seva presència, al tots els pares, avis, i demès familiars que avui sou al Pavelló de Les Comes acompanyant als més menuts. Des del primer moment en què arribo a Igualada m’embolcalla una gran emoció en veure l’alegria amb què celebreu la meva vinguda.

  Un any més, i seguint els designis dels meus senyors, els reis Mags d’Orient hem fet un llarg viatge per venir a la vostra ciutat i preparar la seva arribada, que com tots vosaltres ja sabeu serà el dia 5 de gener. Durant tots els dies que duri la meva estança jo us estaré vigilant i també vetllaré per vosaltres. És per això que vull donar-vos uns consells que us ajudaran a millorar cada dia i a ser més bons minyons.

  La primera cosa que us vull dir és que sigueu humils. Tot i que hi hagi coses que sabeu fer molt bé, tingueu sempre una consideració cap els que no en saben tant.

  El segon consell té a veure amb la gratitud. Quan us facin un regal o uns obsequiïn amb alguna cosa, encara que sigui petita, mostreu sempre el vostre agraïment envers els que us ho han donat.

  En tercer lloc vull parlar-vos de l’amistat. Tingueu bona cura dels amiguets i les de les amiguetes que feu a l’escola, al vostre veïnat, practicant esport o d’altres activitats. Ells estaran al vostre costat i quan calgui podreu ajudar-vos mútuament.

  També us vull demanar que sigueu generosos. Que compartiu les vostres coses amb els germans, cosins i amb els amics.

  Estimats nens i nenes, com vosaltres ja sabeu jo sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo uns pregunto, els nens i les nenes que fan bondat són al llibre…
  Els nens i les nenes que s’han portat malament són al llibre…

  Com que sé que ho esteu esperant demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Estic satisfet perquè en aquesta pàgina hi veig molts noms: l’Arlet, l’Oriol, la Xènia, el Joel, l’Yvet i el Pol. Gràcies Patge. Ara, faré també una ullada al llibre negre. Patge, pots apropar-me el llibre negre? Veig que en sou forces, i això no m’agrada gaire: l’Arnau, la Martina, l’Àlex, la Gemma, l’Eudald i la Carlota.

  Els meus senyors, els Reis Mags d’Orient, m’han donat un missatge per a tots vosaltres. Com que vosaltres sabeu com es diuen, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

  El que els 3 reis m’han encarregat que us digui és que volen que el dia 5 de gener estigueu tots apuntats al llibre blanc. Perquè això sigui així, hi algunes que haureu hagut de corregir:

  • Porteu-vos bé a l’escola i no tingueu mandra de fer els deures.
  • Mengeu-vos tot el que us posin al plat, encara que algunes coses no us agradin gaire.
  • A casa vostra ajudeu als pares o als avis.
  • Quan us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir.
  • Sigueu endreçats, amb la vostra roba, amb les coses de l’escola, i amb les joguines!

  Per ajudar-vos a fer memòria de tot això que us he dit, us recordo que a partir del dia 31 de desembre i fins el 4 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada. Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em lliureu les vostres cartes on hi haureu apuntat totes les joguines que us agradaria rebre aquest any.

  Ja veureu que si feu cas del que jo i els meus patges us diem, el dia 5 de gener el llibre blanc estaré ple de noms i el negre serà totalment buit. Aquest mateix dia, us vull veure a tots, als carrers de la ciutat per donar la benvinguda als reis Melcior, Gaspar i Baltasar que seguint la lluminosa i brillant estrella arribaran a Igualada per portar-vos totes aquelles coses que us fan tanta il·lusió.

  Ara, jo demanaré que es posin l’himne del Patge Faruk, que tots vosaltres sabeu de memòria i que a mi em té el cor robat. Abans però, vull demanar-vos un fort aplaudiment, pel Rei Melcior, el Rei Gaspar, i el rei Baltasar.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2017

 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2016

  Molt bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
  És per a mi un gran plaer i una gran alegria arribar novament a la vostra ciutat. Abans de res, vull donar-vos les gràcies per tot l’entusiasme que poseu en el moment de donar-me la benvinguda, i sobre tot per aquest himne tan bonic que com sempre dic, em té el cor robat.

  També vull saludar i mostrar el meu agraïment als pares, avis i a la resta d’adults que avui sou també aquí a Les Comes acompanyant als nens i a les nenes.

  Hem fet un llarg viatge des de l’Orient per portar-vos els missatges que us envien els Tres Reis. Vosaltres sabeu com es diuen els Tres Reis? Si? Doncs. Jo ara us ho preguntaré i vull que em respongueu ben fort. El Rei Blanc es diu… El Reis ros es diu… I el rei Negre es diu…

  1. El primer missatge dels Reis és que feu memòria sobre una cosa molt important que us explica l’himne del Patge Faruk i que diu: Els infants tots d’Igualada us volem sempre al costat, PER AIXÒ CREUREM ELS PARES I FAREM SEMPRE BONDAT repeteixo… Per això…. També us diu DE LA RADIO VEU AMIGA QUE ENS AVISA AMB TÓ SUAU, i ja sabeu que a partir de demà i durant tots aquests dies que venen, jo us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada i també pel Canal Taronja de TV.
  2. El segon missatge és que els Tres Reis volen que el dia 1 de gener vingueu tots al teatre de l’Ateneu, a portar-me la carta on apuntareu tot allò que us fa tanta il·lusió. Per tal de què això sigui així, hi ha una cosa que heu de complir. Com vosaltres ja sabeu, jo porto sempre 2 llibres on hi sou tots apuntats. Ara us pregunto i vull que em contesteu ben fort: ELS NENS I NENES QUE US HEU PORTAT BÉ ESTEU APUNTATS AL LLIBRE…? ELS NENS I NENES QUE S’HAN PORTAT MAL·LAMENT ESTAN APUNTATS AL LLIBRE…?

  Ja que estem parlant dels llibres, vull aprofitar per agrair a la ciutat d’Igualada per haver-nos obsequiat amb la pel per fer els nous llibres que portem aquest any. Ara bé, que siguin nous no vol dir que no hi hagin nens i nenes apuntats. És per això i com que sé que ho esteu esperant, que us sembla si demano demano al Patge que porta el llibre blanc, que me l’acosti i mirarem a veure qui hi ha? Estic content perquè Igual que l’any passat, en aquesta pàgina hi ha forces noms, La Laia… Per, potser millor que mirem els que sou al llibre negre. Gràcies patge. Patge, pots acostar-me el llibre negre?

  Veig que hi sou apuntats una bona colla… i això, ja no m’agrada tant.

  1. Nens i nenes, el tercer i més important dels missatges dels 3 Reis és que tant ells com jo volem que tots el dia 5 estigueu tots apuntats al llibre blanc perquè haureu corregit tot allò que no feu prou bé, Com que encara teniu temps, jo us recordaré les coes més on us hi heu d’esmerçar especialment:
   1. Els que no us porteu bé a l’escola i us costa de fer els deures.
   2. Els que no voleu menjar el que us posen.
   3. Els que no ajudeu als pares o als avis a casa i els que no feu cas del que us diuen, no entenc perquè tot s’ha de repetir tantes vegades, amb una vegada que es digui n’hi ha prou.
   4. I sobretot aquells que arribeu a casa i deixeu la jaqueta a qualsevol lloc, entreu a l’habitació i les coses d’escola queden per terra, la roba per tot arreu, les sabates a una banda, els mitjons escampats per sota el llit, i no parlem de les joguines quan acabeu de jugar.

  Nens i nenes, feu cas del que us dic jo mateix i tots els patges que us vigilen i això us ajudarà a que sigueu cada dia millors. El dia 05 de gener estaré precedint la caravana dels Tres Reis d’Orient. Us vull veure a tots als carrers principals de la ciutat donant la benvinguda al Rei Melcior, Gaspar i Baltasar, que seguint aquella estrella màgica i brillant us vindran a portar tots els regals que espereu amb tanta il·lusió.

  Ara jo demanaré que ens posin la musica de l’Himne al Patge Faruk i com que la majoria de vosaltres us el sabeu de memòria, podrem cantar-lo tots junts. Després podreu venir a parlar amb els patges. Però abans us voldria demanar un fort aplaudiment pel Rei Melcior, el Rei gaspar i el Rei Baltasar.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2016

 • Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2015

  Molt bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
  És per a mi un gran plaer i una gran alegria arribar novament a la vostra ciutat. Abans de res, vull donar-vos les gràcies per tot l’entusiasme que poseu en el moment de donar-me la benvinguda, i sobre tot per aquest himne tan bonic que com sempre dic, em té el cor robat.

  També vull saludar i mostrar el meu agraïment als pares, avis i a la resta d’adults que avui sou també aquí a Les Comes acompanyant als nens i a les nenes.

  Hem fet un llarg viatge des de l’Orient per portar-vos els missatges que us envien els Tres Reis. Vosaltres sabeu com es diuen els Tres Reis? Si? Doncs. Jo ara us ho preguntaré i vull que em respongueu ben fort. El Rei Blanc es diu… El Reis ros es diu… I el rei Negre es diu…

  1. El primer missatge dels Reis és que feu memòria sobre una cosa molt important que us explica l’himne del Patge Faruk i que diu: Els infants tots d’Igualada us volem sempre al costat, PER AIXÒ CREUREM ELS PARES I FAREM SEMPRE BONDAT repeteixo… Per això… També us diu DE LA RADIO VEU AMIGA QUE ENS AVISA AMB TÓ SUAU, i ja sabeu que a partir de demà i durant tots aquests dies que venen, jo us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada i també pel Canal Taronja de TV.
  2. El segon missatge és que els Tres Reis volen que el dia 1 de gener vingueu tots al teatre de l’Ateneu, a portar-me la carta on apuntareu tot allò que us fa tanta il·lusió. Per tal de què això sigui així, hi ha una cosa que heu de complir. Com vosaltres ja sabeu, jo porto sempre 2 llibres on hi sou tots apuntats. Ara us pregunto i vull que em contesteu ben fort: ELS NENS I NENES QUE US HEU PORTAT BÉ ESTEU APUNTATS AL LLIBRE…? ELS NENS I NENES QUE S’HAN PORTAT MAL·LAMENT ESTAN APUNTATS AL LLIBRE…?

  Ja que estem parlant dels llibres, vull aprofitar per agrair a la ciutat d’Igualada per haver-nos obsequiat amb la pel per fer els nous llibres que portem aquest any. Ara bé, que siguin nous no vol dir que no hi hagin nens i nenes apuntats. És per això i com que sé que ho esteu esperant, que us sembla si demano al Patge que porta el llibre blanc, que me l’acosti i mirarem a veure qui hi ha? Estic content perquè Igual que l’any passat, en aquesta pàgina hi ha forces noms, La Laia… Potser millor que mirem els que sou al llibre negre. Gràcies patge. Patge, pots acostar-me el llibre negre?

  Veig que hi sou apuntats una bona colla… i això, ja no m’agrada tant.

  1. Nens i nenes, el tercer i més important dels missatges dels 3 Reis és que tant ells com jo volem que tots el dia 5 estigueu tots apuntats al llibre blanc perquè haureu corregit tot allò que no feu prou bé, Com que encara teniu temps, jo us recordaré les coes més on us hi heu d’esmerçar especialment:
   1. Els que no us porteu bé a l’escola i us costa de fer els deures.
   2. Els que no voleu menjar el que us posen.
   3. Els que no ajudeu als pares o als avis a casa i els que no feu cas del que us diuen, no entenc perquè tot s’ha de repetir tantes vegades, amb una vegada que es digui n’hi ha prou.
   4. I sobretot aquells que arribeu a casa i deixeu la jaqueta a qualsevol lloc, entreu a l’habitació i les coses d’escola queden per terra, la roba per tot arreu, les sabates a una banda, els mitjons escampats per sota el llit, i no parlem de les joguines quan acabeu de jugar.

  Nens i nenes, feu cas del que us dic jo mateix i tots els patges que us vigilen i això us ajudarà a que sigueu cada dia millors. El dia 05 de gener estaré precedint la caravana dels Tres Reis d’Orient. Us vull veure a tots als carrers principals de la ciutat donant la benvinguda al Rei Melcior, Gaspar i Baltasar, que seguint aquella estrella màgica i brillant us vindran a portar tots els regals que espereu amb tanta il·lusió.

  Ara jo demanaré que ens posin la musica de l’Himne al Patge Faruk i com que la majoria de vosaltres us el sabeu de memòria, podrem cantar-lo tots junts. Després podreu venir a parlar amb els patges. Però abans us voldria demanar un fort aplaudiment pel Rei Melcior, el Rei gaspar i el Rei Baltasar.

  Eduard Creus i Vilarrubias
  28/12/2015

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?