Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatges del Patge Faruk

Bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
Estic molt content de tornar a ser aquí i de retrobar-me amb tots vosaltres. Vull, primerament, donar les gràcies a tots aquest cantaires de diverses coral, que tan magníficament han interpretat l’himne del Patge Faruk, i demano un fort aplaudiment per a tots ells. També vull agrair a tots els infants que juntament amb les vostres famílies sou al Pavelló de Les Comes per donar-me la benvinguda i acollir-me a la vostra ciutat. Cada vegada que vinc a Igualada és per a mi motiu d’alegria, però en aquesta ocasió el goig és més gran perquè avui fa 80 anys que vaig aparèixer per primer cop en aquesta vila. Aquest fet m’omple de satisfacció, i vull compartir-ho amb tots vosaltres.

Estimats nens i nenes, com molt bé sabeu el motiu de venir a Igualada és preparar l’arribada dels tres Reis, però també tinc una altra feina, que és observar el vostre tarannà i poder-vos fer algunes reflexions que us siguin d’utilitat en el dia a dia.

Per posar-vos-en alguns exemples, us diré que a l’hora de voler aconseguir un objectiu sigueu constants i que us esforceu per assolir-ho.

També us vull parlar de diversitat i de respecte. Totes les persones, sense excepció, mereixen ser respectades de igual a igual.

Estic segur que heu sentit a parlar del canvi climàtic i dels efectes que té en el nostre entorn. Per això us animo que poseu el vostre gra de sorra per preservar el medi ambient, i fer que la Terra sigui un planeta sostenible per viure-hi millor.

I ara, benvolgudes nenes i nens, arriba el moment de parlar-vos dels dos llibres que sempre m’acompanyen... Me’n sabeu dir els colors?. Efectivament, són el llibre blanc i el llibre negre, on hi esteu tots apuntats. A veure si sabeu també respondre aquestes altres preguntes:

  • Les bondats i les qualitats les apunto en llibre...? (blanc)
  • Les coses a millorar les escric en el llibre...? (negre)

Doncs, pot ser que ara fem una ullada als llibres. Voleu que els miri, a veure qui ha?

Demano al patge que duu el llibre blanc, que si us plau me l’acosti. Ja ho vaig dir l’any passat i aquest ho repeteixo: el llibre blanc cada vegada és més gruixut i les pàgines estan plenes de noms que comencen per totes les lletres de l’abecedari, per exemple Arán, Biel, Gal·la, Jan, Liam, Mia, Nil i molts i molts més. Si no us he dit, no patiu, segur que sou a les pàgines de les altres lletres.

I al llibre negre... qui deu haver-hi....? Anem a veure-ho. El patge que duu el llibre negre, pots acostar-me’l, si us plau? De pàgines encara n’hi ha unes quantes, però... ja en veig algunes que estan buides, i això em fa molt content. Dels noms que hi ha en aquest llibre, no en diré cap. Només us animo que us esmerceu per millorar els aspectes que calguin i confio plenament que aconseguireu. Estimats nens i nenes, he dit al principi que vinc a Igualada per preparar l’arribada dels tres Reis. Sabeu com es diuen?

  • El rei blanc es diu? (Melcior)
  • El rei ros es diu? (Gaspar)
  • El rei negre es diu? (Baltasar)

Abans d’emprendre el viatge cap a Igualada, els Reis em van donar un missatge per a tots vosaltres. El que us volen dir és que no oblideu tots els aprenentatges que feu dia a dia perquè us serviran en el futur. També que a l’escola escolteu sempre als vostres mestres i una altra qüestió molt important, quan les vostres famílies us demanin col·laborar en diferents tasques s’ha de fer en el moment i no cal que us ho hagin de repetir. Ho fareu?

Fa un instant, quan els patges que duen els llibres s’han acostat, he vist que duien un objecte a la butxaca. Patges, qualsevol dels dos, me’l podeu deixar, si us plau? A veure, nenes i nens, sabeu que és això que tinc a la mà? Escolteu bé, les pantalles en general, són eines tecnològiques i molt vàlides, però no n’abuseu. Una mica està bé, després cal deixar-les. D’acord?

Perquè tot el que dic avui no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 30 de desembre i fins el 5 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada, i algun d’aquests dies em podreu veure en directe a través del meu perfil de Facebook i el canal de Youtube dels Reis d’igualada.

Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em porteu les vostres cartes i saber els obsequis que us agradaria rebre aquest any.

El dia 5 de gener, encapçalaré la cavalcada i aquest any ho faré en la magnífica carrossa que m’ha regalat la ciutat d’Igualada , amb motiu del vuitantè aniversari del meu primer viatge. És un regal molt preuat i desitjo molt sincerament donar-vos-en les gràcies. En aquesta màgica nit, vull veure a tothom als carrers de la ciutat, per donar la benvinguda als Tres Reis i a tota la seva comitiva.

I ja per acabar, tornarem a escoltar l’himne del Patge Faruk, i després podreu parlar amb els patges. Desitjo que gaudiu de les Festes i sigueu molt feliços.

Eduard Creus i Vilarrubias
28/12/2023

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?