Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

La història dels Reis d’Igualada

2024
Celebració del 80 aniversari del Patge Faruk

Celebració del 80 aniversari del Patge Faruk

Estrena de la carrossa del Patge Faruk en motiu del 80 aniversari de seva arribada a Igualada.
Més informació
2023
Reis 2022/2023
Reis 2022/2023

La Comissió de Reis d’Igualada ha organitzat Reis 23, una Trobada de Cavalcades Històriques i Patrimonials, amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Més informació

La cavalcada ha comptat per primera vegada amb una Zona tranquil·la pensada i habilitada per a totes aquelles persones amb hipersensibilitat sensorial, TEA, algun tipus de diversitat funcional, persones grans o tothom qui vulgui gaudir de la festa en un entorn tranquil.

Més informació

2022
Reis 2021/2022
Reis 2021/2022

Hem tornat a viure un any atípic que ha alterat considerablement els nostres costums i la nostra vida en general. Aquest any, per segona vegada, la Festa de Reis d’Igualada no ha estat pas una festa normal degut a la pandèmia del Covid-19, però gràcies a la confiança de les famílies igualadines i de tots els voluntaris s’ha portat a terme de la millor manera, encara que amb restriccions i canvi d’ubicacions per poder celebrar activitats (arribada del Patge Faruk i recepció de cartes).

Malgrat tot, però, s’ha pogut celebrar la Festa de Reis d’Igualada.

2021
Reis 2020/2021
Reis 2020/2021

Hem viscut un any atípic que ha alterat considerablement els nostres costums i la nostra vida en general. Aquest any la Festa de Reis d’Igualada no ha estat pas una festa normal degut a la pandèmia del Covid-19, i dins d’aquesta festa molt especialment la Cavalcada. El dia 5 de gener de 2021 passarà a la història com a un any en que la Cavalcada de Reis no va tenir el format habitual.

La Cavalcada 2021 no es va poder celebrar, però es va substituir per un reportatge televisat (Igualada, Nit de Reis), i el repartiment de joguets es va fer de manera “màgica”, amb l’ajut de tots els pares i mares.
Veure reportatge

En el projecte inicial dels diferents actes ja es preveien uns quants escenaris u opcions per poder desenvolupar de manera diferent la Festa de Reis d’Igualada perquè no es perdés la seva essència i pogués ser entesa i rebuda satisfactòriament pels ciutadans igualadins.

2020
125 aniversari de la Festa de Reis d’Igualada
125 aniversari de la Festa de Reis d’Igualada

125 aniversari de la Festa de Reis d’Igualada

El dia 19 de desembre de 2019 s’inaugura l’exposició sobre els 125 anys de la Festa de Reis d’Igualada amb el títol “Scala Reis”, recorregut retrospectiu sobre la Festa de Reis d’Igualada i que s’ha pogut visitar a diferents llocs de la ciutat (Sala Municipal, El Foment, Ateneu Igualadí, Sala l’Empremta d’Omnium Cultural, espai Igualadinissim, Museu Comarcal, i diferents establiments comercials d’Igualada).

Com a fet molt destacable, el 5 de gener s’estrena un nou estel per la Cavalcada dels Reis d’Igualada
Més informació

Igualment s’han creat altres novetats com el Logotip exclusiu del 125è aniversari, la figura commemorativa, les figuretes de pessebre que reprodueixen els 3 Reis, el domàs per penjar als balcons i finestres amb una Imatge dels Reis i logotip, les monedes de xocolata amb què el Patge Faruk obsequia la mainada, l’embolcall de les llaminadures, el disseny de les bosses on hi ha els diversos obsequis que s’entreguen als infants el dia 1 de gener,…

2019
75 aniversari del Patge Faruk
75 aniversari del Patge Faruk

75 aniversari del Patge Faruk

El dia 16 de Novembre de 2018 s’inaugura l’exposició sobre els 75 anys del Patge Faruk, al Museu d’Igualada, amb el títol “Històries del 28 de desembre”.
Més informació

S’edita una figura de pessebre de l’imatge del Patge Faruk.
S’adapta la xocolatina en forma de moneda al 75è aniversari del Patge Faruk, amb el seu anagrama.
S’edita també el llibre de Pilarín Bayés “Petita Història dels Reis d’Igualada”.
Veure llibres

2018
Un vídeo sobre els nostres Reis

Un vídeo sobre els nostres Reis

Estrena d’un nou vídeo dedicat a la Festa dels Reis d’Igualada
Veure vídeo

2017
Festa patrimonial d’interés nacional
Festa patrimonial d’interés nacional

Concessió del títol “FESTA PATRIMONIAL D’INTERÉS NACIONAL” (acord GOV/166/2016 de 27 de desembre. DOGC 7276 29-12-2016) a la Festa dels Reis d’Igualada per part de la Generalitat de Catalunya.
Més informació

2016
Estrena de l’himne dels Reis d’Igualada “5 de gener”

Estrena de l’himne dels Reis d’Igualada “5 de gener”

Presentació i estrena de l’himne dels Reis d’Igualada “5 de gener” amb música de Jordi Marcé, i lletra de Nuska Corrià.

Entre els dies 20 i 23 de setembre de 2016 al Teatre Municipal de l’Ateneu es fa l’enregistrament del nou himne, així com també l’himne del Patge Faruk en versió orquestra i en versió cobla, amb arranjaments de David Riba i Garcia. Hi participa l’orquestra Terres de Marca i cobla Terres de Marca dirigides respectivament per David Riba, i Concepció Ramió, respectivament, i la Coral Xalest dirigida per Pol Berlinches.

Anar a l’himne

2015
La Festa dels Reis d’Igualada es presenta a l’UNESCO

La Festa dels Reis d’Igualada es presenta a l’UNESCO

Es presenta la candidatura a UNESCO perquè es reconegui la Festa dels Reis d’Igualada com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?