Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2020

Molt bona tarda, estimats nens i nenes d’Igualada!

Com ja és habitual, la primera cosa que faig sempre quan arribo al Pavelló de les Comes és donar-vos les gràcies, per la càlida i acollidora benvinguda amb la qual m’obsequieu i pel gran entusiasme amb què celebreu la meva arribada. Aquest any ja sabeu que patim una pandèmia i per això en aquesta sala hi ha menys gent Tot i així , us agraeixo de tot cor tant a vosaltres els més menuts, com al vostres pares que sigueu avui aquí.

Recordo que tal dia com avui de fa dos anys, quan vam celebrar el 75è aniversari de la meva primera visita a Igualada, us vaig dir que durant aquells 75 anys ni la pluja, ni la neu ni cap altre fenomen havien mai impedit que cada 28 de desembre jo arribés a Igualada. Doncs avui ho torno a dir. Malgrat aquesta pandèmia que afecta a tot al món i que dificulta moltíssim la mobilitat, la màgia dels meus senyors, els tres Reis de l’Orient, ha fet possible que jo avui sigui aquí per dir-vos que el Patge Faruk us estima i que com cada 28 de desembre he acudit a la cita que tinc amb els infants d’Igualada, per estar al vostre costat i per vetllar per tots vosaltres.

Aquest 2020 no ha estat un any fàcil, més aviat al contrari. Tant Ses Majestats, com jo mateix sabem que a la primavera vau haver de passar molts dies tancats a casa vostra sense poder sortir, que vàreu trobar a faltar als vostres amics i vau haver de seguir les classes virtualment a través d’una pantalla. També que vàreu haver d’esperar moltes setmanes per veure i poder abraçar als vostres avis.

Benvolguts nens i nenes, els Reis i jo sabem que durant tot el temps que va durar el confinament total, alguns dels vostres pares van haver de treballar des de casa, i com que les escoles estaven tancades, vosaltres no podíeu anar-hi. Tot plegat va fer que us haguéssiu d’organitzar a casa vostra, i que vosaltres vàreu ser molt participatius en les tasques de la llar i vau col·laborar i ajudar en moltes feines. Abans de començar el meu viatge el Tres Reis em van encarregar de dir-vos que estaven molt contents amb la vostra col·laboració, i que us felicités pel gran ajut que heu donat als vostres pares. Així que nens i nenes, us dono l’enhorabona per aquest fet.

Estimats nens i nenes, tot i que aquest any m’acompanyen molts menys patges que els anys anteriors, no hi falten els fidels companys que porten els dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara, per fer una mica de memòria us pregunto, els nens i les nenes que es porten bé són al llibre…

Els nens i les nenes que tenen coses a millorar són al llibre…

Com que sé que ho esteu esperant, ara demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Gràcies, patge. Veig que aquesta vegada el llibre blanc és més gruixut que els altres anys i em sembla que també pesa molt més, oi, Patge?. Veig que hi ha tants i tants noms que estic segur que no n’hi falta cap. No els anomenaré perquè necessitaria molta estona i anem molt limitats de temps.

Anem ara a veure el llibre negre, Patge, pots si us plau apropar-me el llibre negre? Gràcies, patge. Benvolguts nenes i nenes tinc una important notícia que donar-vos i és que aquest any, com que heu fet i esteu fent tant bé les coses, el llibre negre està totalment buit. Entre d’altres, els motius que fan que all llibre negre no hi hagi ningú són els següents:

  • Perquè heu sigut molt respectuosos quan va arribar l’hora de tornar al col·legi per iniciar el nou curs.
  • Perquè a l’escola sou responsables: us renteu les mans, manteniu les distàncies i porteu les mascaretes si cal.
  • Perquè treballeu bé dins el vostre grup bombolla.
  • Perquè us heu adaptat en les vostres relacions amb els amics i els vostres familiars.

Ja sabeu, estimats nens i nenes que els 3 Reis Mags de l’Orient us envien cada any un missatge. Com que estic segur que sabeu com els diuen els reis, ara jo un preguntaré els seus noms i vull que me’ls digueu ben fort, que els Reis des de l’Orient puguin sentir-vos.. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

El missatge que us transmeten enguany és MOLT ESPECIAL, i és que no oblideu tots aquests aprenentatges que esteu fent, ja que segur que us serviran en el futur. I recordeu-vos també el que Ses Majestats us diuen els altres anys:, que continueu ajudant als pares, que endreceu la roba, les coses de l’escola i les joguines, que us mengeu tot el que us posin al plat , i… QUE FEU CAS A LA PRIMERA, QUE NO US HAGIN DE REPETIR LES COSES.

I com que imagino que he escoltat amb molta atenció tot els que us he dit, ara us pregunto: fareu cas del missatge que us han enviat els reis aquest any i del que us han recordat dels anys anteriors?

Quan he arribat he dit que era mercès a la màgia dels 3 Reis que jo aquest any havia pogut venir a Igualada. Doncs aquesta màgia estarà present cada dia des d’avui i fins el dia 5 de gener. A partir del dia y 31 de desembre fins el mateix 5 de gener us parlaré cada dia a través de l’emissora de Ràdio Igualada, però a més, si voleu, em podreu veure en directe a través del canal de Youtube dels Reisdigualada.

El dia 1 de gener, com que no ens podrem trobar al teatre de l’Ateneu per rebre les vostres cartes, jo estaré voltant tot el matí per Igualada i m’aniré aturant a diversos llocs perquè me les pugueu lliurar. Ja s’ha anunciat als diaris i també a la pàgina web dels Reis els punts on em podreu trobar. Si hi ha algun nen o nena que pel motiu quer sigui no es pugui desplaçar, llavors també podrà enviar la seva carta per e-mail a l’adreça: cartesreisdigualada.cat. Tornaré a repetir aquesta adreça per la ràdio i també la podreu trobar a la pàgina web Reisdigualada.

I el dia 5 de gener, els Reis vindran a Igualada. Els patges no podran pujar a casa vostra, però no us amoïneu, perquè aquesta gran Màgia que tenen Melcior, Gaspar i Baltasar farà les joguines que hagueu demanat a la vostres cartes, arribin igualment de les vostres llars. Us vull informar que el dia 5, a les 20.00 h. el canal de Youtube de Reisdigualada i el Canal Taronja emetran l’arribada de SS MM a Igualada i la recepció per part de les autoritats.

Ara, demanaré que ens posin l’himne del Patge Faruk, aquesta vegada no el podem cantar en veu alta, però podeu fer-ho per dins. I abans d’acabar, vull demanar-vos un fort aplaudiment pel Rei Melcior, el Rei Gaspar i el Rei Baltasar, que malgrat ser sempre Mags, aquest any ho seran més que mai.

Eduard Creus i Vilarrubias
28/12/2020

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?