Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2019

Molt bona tarda, estimats nens i nenes d’Igualada.
Vull donar-vos les gràcies per aquesta tan càlida i acollidora benvinguda amb la qual m’heu obsequiat, i pel gran entusiasme amb què celebreu la meva arribada. Des del primer moment en què arribo a la vostra ciutat , ja sento la gran il·lusió que em produeix el saber que un any més em retrobaré amb tots vosaltres. “Vull agrair a les corals Gatzara i Verdum per aquesta magnífica interpretació que han fet de l’himne del Patge Faruk. Sempre dic que aquest himne em té el cor robat, però avui ho ha fet amb escreix”.

Desitjo enviar també una salutació i agrair la seva presència, al tots els pares, avis, i resta de familiars que avui sou al Pavelló de Les Comes acompanyant als més menuts.

Recordo que quan vaig venir l’any passat us vaig dir que aquell dia era per a mi molt especial, perquè es commemoraven 75 anys de la meva primera visita a Igualada. Doncs bé, aquest any celebrem una nova i gran efemèride com és la del 125è aniversari de la Festa de Reis d’Igualada. Abans d’emprendre el llarg viatge des de les llunyanes terres de l’Orient, Ses Majestats em van dir que estaven molt desitjosos de celebrar aquest gran esdeveniment amb tota la ciutat. Així mateix em van demanar de transmetre el seu agraïment a l’entitat de la Comissió de Reis per tot el treball que han fet, per conservar i continuar la Festa durant aquests 125 anys.

Complint amb la tasca que cada any m’encomanen el Meus Senyors, durant tots els dies que duri la meva estància a Igualada estaré pendent del vostre comportament, però el que faré sobretot és vetllar per tots vosaltres. El meu desig és ajudar-vos a millorar cada dia i que sigueu més bons minyons. Per tal que sigui així, us parlaré d’un seguit de valors que si els poseu en pràctica us ajudaran a aconseguir-ho.

El primer de tots és el respecte envers totes les persones de casa vostra i en general cap a les que teniu al voltant, ja siguin més grans o més petits.

En segon lloc, l’esforç. Quan hi hagi alguna cosa que no us surti a la primera, no ho abandoneu. Persistiu i ja veureu com finalment us en sortireu.

Tercera cosa, la tolerància. Accepteu i enteneu les coses que diguin o facin altres persones amb qui us relacioneu, tot i que difereixin del que penseu vosaltres.

No oblideu el saber esperar, quan demaneu o voleu fer alguna cosa, no sempre ha de ser de seguida.

Estimats nens i nenes, com vosaltres ja sabeu jo sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo us pregunto, els nens i les nenes que fan bondat són al llibre… Els nens i les nenes que tenen coses a millorar són al llibre…

Com que sé que ho esteu esperant, ara demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Gràcies, patge. Estic content perquè aquestes pàgines estan plenes de noms. Veig per aquí a l’Arlet, el Pol, La Xènia, l’Ona, l’Àlex, l’Eudald i molts més. Però veig que més endavant hi ha d’altres pàgines que encara son buides. Pot ser que els noms que hi falten siguin encara al llibre negre. Anem-ho a veure.

Patge, pots si us plau apropar-me el llibre negre? Gràcies, patge. Efectivament, veig que aquells noms que he trobat a faltar al llibre blanc estan apuntats al llibre negre. I n’hi ha una bona colla! Però aquest any, no en diré cap, perquè com que és el 125è aniversari de l’arribada dels Reis, els Meus Senyors m’han demanat que no anomeni a cap nena o nen que estiguin al llibre negre. Els Reis confien que els que hi sigueu, fareu un esforç per millorar.

Vull dir-vos, nens i nenes que els noms que hi ha al llibre negre estan escrits en llapis, i també que tinc una goma d’esborrar molt gran. El que faré cada dia a partir d’avui és que quan ja us aneu a dormir, esborraré els noms dels nens i nenes que estiguin al llibre negre i que hagin millorat el comportament, i els passaré al llibre blanc.

Benvolguts nens i nenes, els Reis Mags d’Orient, m’han donat un missatge per a tots vosaltres. Com que estic segur que sabeu com es diuen els Reis, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

El missatge que us envien els 3 reis és precisament que volen que el dia 5 de gener tots els noms estiguin escrits al llibre blanc. Perquè això sigui així, us donaré uns consells que podeu seguir:

  • Porteu-vos bé a l’escola i no deixeu els deures per a darrera hora.
  • Mengeu-vos tot el que us posin al plat, encara que algunes coses (peix, verdura, fruita…) no us agradin gaire.
  • A casa vostra col·laboreu amb les tasques de la llar. Que no ho hagin de fer tot els vostres pares.
  • Sigueu endreçats, amb la vostra roba, amb les coses de l’escola, i amb les joguines!
  • I molt important: quan us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir!!!

I ara us pregunto: fareu bondat?, sereu endreçats? creureu els pares?

Perquè tot això que us he dit no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 31 de desembre i fins el 4 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada. Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em porteu les vostres cartes on hi haureu apuntat totes les joguines que us agradaria rebre aquest any.

Estimats nens i nenes, ja veureu que si teniu en compte el que el que us he dit avui , ja veureu com el dia 5 de gener totes les pàgines del llibre blanc estaran plenes i les del llibre negre totalment buides. En aquesta assenyalada data, us vull veure a tots als carrers de la ciutat per donar la benvinguda a Ses Majestats, que seguint el brillant i lluminós estel arribaran a Igualada per portar-vos tots aquells regals que us fan tanta il·lusió.

Ara, demanaré que ens posin l’himne del Patge Faruk, perquè el canteu tots plegats, i després podreu parlar amb els patges. Però abans, vull demanar-vos que comencem a celebrar aquest 125è aniversari de l’arribada dels Reis i que dediquem un molt fort aplaudiment al Rei Melcior, al Rei Gaspar i al Rei Baltasar.

Eduard Creus i Vilarrubias
28/12/2019

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?