Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2018

Molt bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
Vull donar-vos les gràcies per aquesta tan càlida i acollidora rebuda amb la que m’heu obsequiat. Sempre dic que des del el primer moment en què arribo a Igualada m’embolcalla una gran emoció en veure l’entusiasme amb què celebreu la meva vinguda. L’arribada d’avui, però és per a mi doblement emotiva i especial, perquè aquest any 2018 es commemoren 75 anys de la meva primera visita a Igualada. Moltes coses han canviat i molts esdeveniments s’han succeït des d’aquell més de desembre de l’any 1943, quan vaig ésser convidat a venir per primer cop a aquesta entranyable ciutat. Hi ha, no obstant un fet que malgrat el pas de tots aquests anys ha romàs intacte, i és que durant aquests tres quarts de segle he acudit puntualment a la cita que cada any tinc amb tots vosaltres. Ni la pluja ni la neu ni cap fenomen han impedit que jo arribés cada any a Igualada.

Desitjo aprofitar aquesta avinentesa per donar les gràcies a la Comissió de Reis, per tot el que han tingut a bé d’engegar per celebrar aquests 75 anys d’arribades a Igualada: l’exposició al museu comarcal, el domàs per penjar al balcó, el pai-pai, amb el que m’heu saludat… Tots m’han fet molta il·lusió, però sobre tot, la figureta de pessebre que reprodueix la meva persona.

Vull adreçar també unes paraules i agrair la seva presència, al tots els pares, avis, i demès familiars que avui sou al Pavelló de Les Comes acompanyant als més menuts. Vosaltres que un dia també vàreu ser petits i en els vostres ulls es va reflectir la mateixa il·lusió que avui senten els vostres fills i néts.

Seguint els designis dels meus senyors, els reis Mags d’Orient hem fet un llarg viatge per venir a la vostra ciutat i preparar la seva arribada, que com tots vosaltres ja sabeu serà el dia 5 de gener. Benvolguts nens i nenes, la principal tasca que m’encomanen els 3 Reis és la de vigilar-vos i sobre tot vetllar per tots vosaltres. És per això que desitjo de transmetre-us un seguit de valors, que us ajudin a millorar cada dia i a ser més bons minyons.

El primer de tots és la humilitat. Per moltes coses que vosaltres sapigueu fer molt bé, sigueu considerats amb els que no en saben tant.

En segon lloc us vull dir que sigueu agraïts. Quan us facin un regal o uns obsequiïn amb alguna cosa, per petita que sigui, doneu sempre les gràcies als qui us ho han donat.

La tercera cosa de què us vull parlar és de l’amistat, aquest preuat tresor que és a l’abast de tots vosaltres. Tingueu bona cura dels amiguets i les de les amiguetes que feu a l’escola, al vostre veïnat, o fent d’altres activitats. Ells estaran sempre al vostre costat i quan calgui podreu ajudar-vos mútuament.

No oblideu la generositat. Compartiu les vostres coses amb els germans, cosins i amb els amics.

Estimats nens i nenes, com vosaltres ja sabeu jo sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo uns pregunto, els nens i les nenes que fan bondat són al llibre…

Els nens i les nenes que s’han portat malament són al llibre…

Com que sé que ho esteu esperant demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Estic satisfet perquè en aquesta pàgina hi veig molts noms: Ona, Vinyet, Gerard, Roger…Gràcies Patge. Ara, faré també una ullada al llibre negre. Patge, pots apropar-me el llibre negre? Veig que en sou forces, i això no m’agrada gaire: Júlia, Ariadna, Jan, Aleix.

Els meus senyors, els Reis Mags d’Orient, m’han donat també un missatge per a tots vosaltres. Com que estic segur que vosaltres sabeu com es diuen, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

El missatge que us envien els 3 reis és que volen que el dia 5 de gener estigueu tots apuntats al llibre blanc. Perquè això sigui així, us faré memòria d’algunes que haureu hagut de corregir:

  • Porteu-vos bé a l’escola i no deixeu els deures per a darrera hora.
  • Mengeu-vos tot el que us posin al plat, encara que algunes coses no us agradin gaire.
  • A casa vostra col·laboreu amb les tasques de la llar.
  • Sigueu endreçats, amb la vostra roba, amb les coses de l’escola, i amb les joguines!
  • I molt important: quan us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir!!!

I ara us pregunto: fareu bondat?, sereu endreçats? creureu els pares?

Perquè tot això que us he dit no se us oblidi, us recordo que a partir del dia 31 de desembre i fins el 4 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada. Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em porteu les vostres cartes on hi haureu apuntat totes les joguines que us agradaria rebre aquest any.

Benvolguts nens i nenes, ja veureu que si feu cas del que el que us dic avui i durant els propers dies, el dia 5 de gener el llibre blanc estaré ple de noms i el negre serà totalment buit. En aquesta assenyalada data, us vull veure a tots, als carrers de la ciutat per donar la benvinguda a Ses Majestats, que seguint el brillant i lluminós estel arribaran a Igualada per portar-vos tots aquells regals que us fan tanta il·lusió.

Ara, demanaré que ens posin l’himne del Patge Faruk, que a mi em va robar el cor des del primer dia que vaig el escoltar, i que tots vosaltres us sabeu de memòria. Convido també als grans que s’afegeixin als menuts i així el canteu tots plegats. Abans de cantar, vull demanar-vos que dediqueu un molt fort aplaudiment als 3 Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar.

Eduard Creus i Vilarrubias
28/12/2018

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?