Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge Patge Faruk dia 28 de desembre de 2017

Molt bona tarda, nens i nenes d’Igualada.
Primer que tot vull donar-vos les gràcies per aquesta magnífica i tan acollidora rebuda amb la qual m’heu obsequiat. També vull saludar i agrair la seva presència, al tots els pares, avis, i demès familiars que avui sou al Pavelló de Les Comes acompanyant als més menuts. Des del primer moment en què arribo a Igualada m’embolcalla una gran emoció en veure l’alegria amb què celebreu la meva vinguda.

Un any més, i seguint els designis dels meus senyors, els reis Mags d’Orient hem fet un llarg viatge per venir a la vostra ciutat i preparar la seva arribada, que com tots vosaltres ja sabeu serà el dia 5 de gener. Durant tots els dies que duri la meva estança jo us estaré vigilant i també vetllaré per vosaltres. És per això que vull donar-vos uns consells que us ajudaran a millorar cada dia i a ser més bons minyons.

La primera cosa que us vull dir és que sigueu humils. Tot i que hi hagi coses que sabeu fer molt bé, tingueu sempre una consideració cap els que no en saben tant.

El segon consell té a veure amb la gratitud. Quan us facin un regal o uns obsequiïn amb alguna cosa, encara que sigui petita, mostreu sempre el vostre agraïment envers els que us ho han donat.

En tercer lloc vull parlar-vos de l’amistat. Tingueu bona cura dels amiguets i les de les amiguetes que feu a l’escola, al vostre veïnat, practicant esport o d’altres activitats. Ells estaran al vostre costat i quan calgui podreu ajudar-vos mútuament.

També us vull demanar que sigueu generosos. Que compartiu les vostres coses amb els germans, cosins i amb els amics.

Estimats nens i nenes, com vosaltres ja sabeu jo sempre vaig acompanyat de dos llibres on hi sou tots apuntats. I ara jo uns pregunto, els nens i les nenes que fan bondat són al llibre…
Els nens i les nenes que s’han portat malament són al llibre…

Com que sé que ho esteu esperant demanaré al patge que duu el llibre blanc que me l’acosti i mirarem qui hi ha. Patge, pots acostar-me el llibre blanc? Estic satisfet perquè en aquesta pàgina hi veig molts noms: l’Arlet, l’Oriol, la Xènia, el Joel, l’Yvet i el Pol. Gràcies Patge. Ara, faré també una ullada al llibre negre. Patge, pots apropar-me el llibre negre? Veig que en sou forces, i això no m’agrada gaire: l’Arnau, la Martina, l’Àlex, la Gemma, l’Eudald i la Carlota.

Els meus senyors, els Reis Mags d’Orient, m’han donat un missatge per a tots vosaltres. Com que vosaltres sabeu com es diuen, ara jo us preguntaré els seus noms i vull que em respongueu ben fort, que ells us sentin des de l’Orient. El rei blanc es diu…, el rei ros es diu… i el rei negre es diu…

El que els 3 reis m’han encarregat que us digui és que volen que el dia 5 de gener estigueu tots apuntats al llibre blanc. Perquè això sigui així, hi algunes que haureu hagut de corregir:

  • Porteu-vos bé a l’escola i no tingueu mandra de fer els deures.
  • Mengeu-vos tot el que us posin al plat, encara que algunes coses no us agradin gaire.
  • A casa vostra ajudeu als pares o als avis.
  • Quan us diguin alguna cosa, feu cas la primera, que no us ho hagin de repetir.
  • Sigueu endreçats, amb la vostra roba, amb les coses de l’escola, i amb les joguines!

Per ajudar-vos a fer memòria de tot això que us he dit, us recordo que a partir del dia 31 de desembre i fins el 4 de gener us parlaré cada vespre a través de l’emissora de Ràdio Igualada. Així mateix, us estaré esperant el dia 1 de gener al teatre de l’Ateneu perquè em lliureu les vostres cartes on hi haureu apuntat totes les joguines que us agradaria rebre aquest any.

Ja veureu que si feu cas del que jo i els meus patges us diem, el dia 5 de gener el llibre blanc estaré ple de noms i el negre serà totalment buit. Aquest mateix dia, us vull veure a tots, als carrers de la ciutat per donar la benvinguda als reis Melcior, Gaspar i Baltasar que seguint la lluminosa i brillant estrella arribaran a Igualada per portar-vos totes aquelles coses que us fan tanta il·lusió.

Ara, jo demanaré que es posin l’himne del Patge Faruk, que tots vosaltres sabeu de memòria i que a mi em té el cor robat. Abans però, vull demanar-vos un fort aplaudiment, pel Rei Melcior, el Rei Gaspar, i el rei Baltasar.

Eduard Creus i Vilarrubias
28/12/2017

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?