Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge dels Reis 2021

Molt bona nit, Il·lustríssim alcalde, honorable consellera de Cultura, autoritats, ciutadans i ciutadanes, nens i nenes de la ciutat d’Igualada, de la comarca i d’arreu.

Un any més hem arribat a l’acollidora ciutat d’Igualada seguint la llum de l’estel de Betlem.
Durant tot aquest temps hem pogut comprovar que l’any 2020 i començament de l’actual ha estat un període difícil per a moltes famílies. Tot el món pateix una pandèmia i això fa que tots ens hàgim de comportar de forma diferent a altres anys.

D’arribada hem passejat pels vostres carrers i hem vist les cares d’il·lusió i els ulls dels infants espurnejant d’alegria. Hem vist els ulls dels pares i avis contents de veure com els més menuts somreien i ens miraven entusiasmats, la majoria d’ells des de balcons i finestres.

Aquest any en especial volem tenir un gran agraïment, de tot cor, a tot el personal sanitari i de serveis per la seva valuosa tasca per cuidar les persones i combatre aquesta pandèmia que, com hem dit, tots estem patint.

Volem portar un brot d’esperança a totes aquelles persones i famílies que a causa de la situació actual no poden celebrar, com es mereixen, aquestes festes.

Volem acompanyar de tot cor a les persones que estan ingressades en hospitals i residències. És un any en que heu patit la manca d’abraçades de la vostra família i situacions de soledat per culpa d’aquesta pandèmia, per evitar els contagis.

Volem tenir un especial record per a totes aquelles persones que ens han deixat i avui no poden estar entre nosaltres. Si alcem els ulls al cel veurem centenars d’estrelles sota el mantell blau fosc. Mireu-les: són precioses i grans. Alceu els braços perquè els estels us donin les mans, i recordeu que cada estel és també una persona estimada.

Nens i nenes: junt amb el Patge Faruk varem decidir que aquest any no ens miraríem els llibres blanc i negre. Estem molt contents del comportament que heu tingut tot aquest any quant estàveu confinats a casa i fèieu els deures de l’escola a través dels ordinadors i altres mitjans. Estem molt contents perquè durant aquests temps heu ajudat molt a les mares i als pares.
Us hem de demanar que els estimeu molt, com també als avis, als mestres, als amics i a aquells que encara no ho son.
Estudieu i treballeu molt. L’educació i la cultura és la millor cosa que us poden donar els vostres pares. Cal que els nens i nenes, i els joves, l’aprofiteu i procureu aprendre d’allò més.
No oblideu, tampoc, respectar i estimar la vostra ciutat.

Pares i mares: abraceu més que mai a les vostres filles i fills. Ensenyeu-els-hi el camí de la convivència i del respecte. Penseu que cada dia els hi poseu el futur d’aquest món a les seves mans. Ensenyeu-els-hi a estimar i conviure amb altres races i colors. Ensenyeu-els-hi a fer cada dia un món millor ple d’esperança i solidaritat. Guieu-los per viure cada dia en pau i llibertat.

Aquest any venim carregats de molts paquets amb els regals que ens heu demanat en les cartes. També venim carregats d’il·lusions i d’esperances que volem repartir per cada casa, principalment aquest any.

Estimats nens i nenes, joves i grans. L’any que ve tornarem, si Déu vol, però mentrestant, que la il·lusió d’aquesta màgica nit no s’esvaeixi. Que tots els presents amb els que avui sereu obsequiats, aquest any de forma més màgica que altres anys, us agradin. I que l’alegria i la felicitat omplin a vessar els vostres cors i les vostres llars.

Des d’aquí volem manifestar els nostres bons desitjos perquè aquest 2021 sigui molt millor, i que tothom qui ho necessiti pugui veure alleugerida la seva situació. Us convidem a tots els que ens esteu veient a que us afegiu als nostres anhels.

Una abraçada de Melcior, Gaspar, i Baltasar, els Reis d’Orient.

Joan Farrés i Florensa
05/01/2021

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?