Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge dels Reis 2020

Molt bona i molt màgica nit!

Honorable consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, conselleres i conseller, il·lustríssim alcalde, Marc Castells, digníssimes autoritats, infants de la ciutat i d’arreu que ens heu vingut a rebre amb els vostres familiars i amics, ja hem arribat a Igualada!

Fidels a la nostra cita, tornem a visitar-vos, tal com fem des de ja fa 125 anys! Sí, ja fa molt temps que tenim l’honor i la satisfacció d’arribar des de terres llunyanes per compartir l’emoció d’aquesta data tan assenyalada. Enhorabona, Igualada, per la celebració d’aquests 125 anys de la nostra arribada.

La vostra Festa dels Reis, la Festa dels Reis d’Igualada, està considerada com la primera en antiguitat del nostre país, i ha rebut molts reconeixements com la Creu de Sant Jordi i els nomenaments de Festa Popular d’Interés Cultural i de Festa Patrimonial d’Interès Nacional, entre d’altres, i ser candidata a obtenir el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Durant totes aquestes dècades i dècades hem anat veient com la ciutat anava canviant. Els carrers, els edificis, les indústries, els comerços, les escoles… tot ha anat progressant.

També la nostra cavalcada s’ha anat transformant, és clar. Els primers cops que varem venir arribàvem amb els nostres cavalls i ara ho fem amb modernes i didàctiques carrosses. I el mateix ha passat amb les joguines: abans eren totes de fusta i roba, després van ser de plàstic i ara la majoria són electròniques… És un signe més del pas del temps.

Però hi ha un element que no ha canviat gens ni mica i que fa que una festa tan antiga sigui sempre una festa nova. I aquest element és la il·lusió que veiem en els ulls dels nens i nenes que ens veniu a rebre, i també en les mirades d’alegria de totes les persones que els acompanyeu.

Aquesta il·lusió és la mateixa avui que la primera vegada que vam venir. I aquesta il·lusió és el que fa que els Tres Reis ens emocionem tant cada cop que arribem a Igualada a portar-vos els regals que heu demanat en les cartes que ens feu arribar a través del benvolgut Patge Faruk, que ja sabeu que fa molts anys que ens acompanya.

Per això us estem tan agraïts per aquesta rebuda. I per això sabem que fareu cas dels nostres consells. Nens i nenes: estimeu als pares i germans. Estimeu als avis, als mestres, als amics i a aquells que encara no ho son. Estudieu i treballeu molt. L’educació i la cultura és la millor cosa que us poden donar els vostres pares. Cal que els nens i nenes, i els joves, l’aprofiteu i procureu aprendre d’allò més. Recordeu que el futur esdevindrà segons vosaltres vulgueu. Penseu també en els més febles i desvalguts.

Estem segurs que tots i totes us esforçareu i fareu sempre bondat. I també estem segurs que els més grans els ensenyareu a ser bones persones que sabran viure en un món millor, ple de pau, de llibertat, d’igualtat i de solidaritat, i que juntament amb la gent de totes les cultures sabran escriure un futur ple d’esperança.

Mentrestant, compartiu la felicitat d’aquest capvespre tan especial. Des d’aquí veiem moltes cares de joia i molts rostres d’impaciència. Nosaltres també tenim ganes de saludar tota la gent que ens espera pels carrers de la ciutat i desitgem que els patges comencin a visitar les vostres cases i que comenceu a desembolicar amb delit els paquets que tant esteu esperant.

La cavalcada d’avui és el pròleg de la gran celebració que ens espera a cada llar. Aquest és el gran tresor que, en aquest tan significat aniversari, us animem a preservar. Perquè aquesta tradició que ve de tan lluny i que us sentiu tan propera és un orgull per a Igualada.

Aquest any però, amb motiu d’aquest 125 aniversari de la Festa de Reis, us volem oferir un petit gran obsequi. Hem transformat l’estrella que ens ha guiat des de l’Orient en una estrella 125 vegades més brillant perquè ens il·lumini a tots en el camí de la il·lusió i l’esperança. Estrella que ara entre tots volem inaugurar. Us convidem a gaudir-la amb tota la intensitat.

Visca la Festa de Reis d’Igualada!

Pep Elias
05/01/2020

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?