Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Festa popular d’interès cultural

La Festa dels Reis d’igualada declarada Festa Popular d’Interès Cultural

La Comissió dels Reis d’Igualada es complau en comunicar a tota la ciutat i a comarca, que la Festa dels Reis d’Igualada ha estat declarada Festa Popular d’Interès Cultural. Aquest reconeixement ha sigut concedit pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, que pertany al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La notícia es va publicar al DOGC nº 5770 del 07/12/2010.

Amb una llarga trajectòria que enguany arriba als 115 anys, la Festa de Reis d’Igualada ha estat sens dubte, pionera al nostre país i també a la resta de la Península. Mercès al recolzament ciutadà s’ha mantingut sempre viva i activa, i ha sabut adaptar-se als canvis socials i culturals que s’han anat succeint en el decurs del temps.

Un dels atributs que l’hi ha conferit un caràcter propi i personal és la figura de l’Emissari Reial, el “Patge Faruk”. Aquest personatge tan entranyable es va crear fa 67 anys per l’igualadí Lluís Valls, autor també de la lletra de l’himne “Benvingut Patge Faruk”, al qual el mestre Joan Just va posar la música. Els actes multitudinaris relacionats amb aquest ambaixador de Ses Majestats, i la participació altruista de més d’un miler de ciutadans en les diverses facetes de l’organització han despertat un interès especial dins del conjunt de la Festa.

Aquest és doncs un reconeixement per a totes aquestes persones. També, a la manera tan màgica i especial en què Igualada i els igualadins, tant els residents com els forans, viuen la Festa de Reis. No oblidem tampoc als qui ens van precedir en l’organització d’aquest esdeveniment. Tot plegat ens permet gaudir d’aquesta magnífica i solidària Festa, que omple de joia i d’il·lusió a petits i grans.

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?