Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

La Festa de Reis 2023-2024

Aquest any, la Festa de Reis d’Igualada es vesteix de gala per commemorar els 80 anys des de l’arribada del Patge Faruk a la ciutat l’any 1943. 80 anys d’arribades que es celebraran amb algunes accions especials preparades per la Comissió de Reis d’Igualada.

La primera iniciativa per celebrar aquest vuitantè aniversari serà el programa “80 anys del Patge Faruk a Ràdio Igualada”, que l’emissora local emetrà el dia de Nadal, a les 6 de la tarda, i que comptarà amb la participació de tres de les persones que al llarg d’aquests anys han sigut la veu de tan il·lustre personatge.

Pel que fa a la “trilogia reial”, començarà amb l’arribada de l’emissari dels Reis, el Patge Faruk, al Pavelló de Les Comes el 28 de desembre. A les 18:00 h “La Tresca i la Verdesca” amenitzaran l’espera del Patge Faruk amb un espectacle pels més petits. A les 20:00 h, el Patge Faruk farà la seva entrada triomfal a la pista de hoquei acompanyat de desenes de patges i portant els Llibres Blanc i Negre. Les entrades per a aquest espectacle estaran disponibles per a la compra a www.tiquetsigualada.cat del 22 de desembre fins al mateix dia 28. Aquells que ho prefereixin, podran, si no s´han exhaurit en la plataforma, a la taquilla del pavelló a partir de les 6 de la tarda. A més, per a les famílies que només vulguin gaudir de l’arribada del Patge Faruk, com cada any, es prepararà la pista de bàsquet on també podran rebre a l’emissari.. Ràdio Igualada, també vol unir-se a la celebració del 80 aniversari, i retransmetrà en directe l’arribada del Patge Faruk des de les Comes.

Abans de la seva arribada al Pavelló de Les Comes, el Patge Faruk recorrerà els carrers d’Igualada seguint una ruta que inclou diversos carrers d’Igualada passant pel C/ Carles Riba, Av. dels Països Catalans, Av. de Balmes, Av. Gaudí, Espelt, Ronda Fàtima, N. Sra. de la Pietat, Fontsanta, Sant Martí Sesgaioles, Joan Maragall, Passeig Verdaguer, Lleida, Dr. Coca, Pau Casals, Pau Muntadas, Nicolau Tous, Passeig Verdaguer, Pau Casals, Av. Caresmar, Soledat, Sant Jordi, Rbla. Gral. Vives, Rbla. Sant Isidre, Garcia Fossas, Plaça de la Creu, Argent, plaça Ajuntament, Santa Maria, Roser, Plaça del Rei, Sant Jordi, Rambla Gral. Vives, Rambla Sant Isidre, Rambla Nova, Plaça i C/ Santa Caterina, C/ Aurora, Plaça de Cal Font, C/ Sant Magí, C/ de la Torre, C/ Santa Caterina, C/ Trobadiners, Av. de Balmes i Pavelló de Les Comes.

El 29 de desembre de 2023, a les 7 de la tarda, es realitzarà un emotiu homenatge al Patge Faruk al Teatre de l’Ateneu Igualadí. Serà un acte solemne per celebrar aquesta memorable efemèride, recordar la seva història i reconèixer aquelles persones que han acompanyat el Patge Faruk durant aquests vuitanta anys.
Els missatges del Patge Faruk a Ràdio Igualada, que també compleixen 80 anys, es podran escoltar els dies 30 i 31 de desembre de 2023, i 1, 2, 3, 4 i 5 de gener de 2024, en horaris que s’hauran de sol·licitar a través de www.reisdigualada.cat.

El 1 de gener de 2024, el Teatre Municipal de l’Ateneu rebrà cartes per al Patge Faruk de les 10:30h a les 14:30h. A més, del 2 al 4 de gener de 2024, s’admetran paquets a Mestre Muntaner, 99 (edifici Ignasi Carner) de 18:00h a 22:00h.


El punt de culminació de la Festa serà el 5 de gener de 2024 amb l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat. A les 17:15h, al Passeig Verdaguer, hi haurà un concert a càrrec de les bandes de música de la Unió Filharmònica d’Amposta, la Banda de Música del Prat de Llobregat i la Banda de Música d’Igualada; i la rebuda de les autoritats a Ses Majestats. Tot seguit i als volts de les 6 de la tarda, els tres reis acompanyats de centenars de patges iniciaran la cavalcada pels carrers del centre d’Igualada. Les escales tornaran a enfilar-se pels balcons durant el recorregut, com a preàmbul del repartiment, que s’iniciarà un cop acabada la cavalcada.
L’Auca de l’arribada dels tres reis a Igualada d’aquest 2024 que anuncia la vinguda de ses majestats a la ciutat està il·lustrada per Mar Moreno i els textos són de la Georgina Guixà.

A més la Comissió de Reis d’Igualada té preparada per al Patge Faruk el dia 5 de gener una sorpresa, estigueu atents a properes informacions……. Un regal de la ciutat cap al Patge Faruk que serà històric!

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?