Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge dels Reis 2016

Nenes i nens d’Igualada!

Igualadins! Autoritats

Fa uns dies, mentre tots tres esperàvem que la magnífica estrella que ens guia cap a Igualada s’acostés des de la llunyania del firmament, parlàvem entre nosaltres del valors de la vostra Festa de Reis, i arribàrem a la conclusió de que coincideixen plenament amb els principis que els Reis d’Orient divulguem per tot el món.

Hem fet un llarg i esgotador viatge fins aquí, venim de lluny, venim d’Orient; Fixeu-vos si és lluny que la paraula Orient vol dir “lloc per on surt el sol”.

En aquest trajecte hem travessat ciutats i també petits poblets, alguns d’ells molt modestos i humils. A tot arreu hem fet el possible per deixar petjada dels nostres valors que com he esmentat són els mateixos que transmet la vostra festa centenària: la solidaritat, la generositat i la integració entre molts d’altres, i de la mateixa manera que ho som a Igualada, hem estat també rebuts i recompensats amb la simpatia, l’amabilitat i l’hospitalitat dels seus habitants.

Ara mateix parlàvem amb el Patge Faruk. Ens ha posat al corrent de tot el que ha esdevingut a la vostra ciutat des de que hi va arribar el dia 28. Ell i els patges que l’acompanyen també ens han explicat el que han viscut fa només uns minuts i que reviuen cada tarda del 5 de gener; en veritat que ens omple d’alegria i a la vegada d’emoció:

Han observat els ulls sovint cansats però avui plens d’il·lusió de la gent gran que han visitat a l’asil, i a les residències d’avis;
els ulls plens d’esperança i també exultants d’il·lusió de les persones malaltes que han vist a l’hospital;
els ulls desfermats d’energia vital de les persones amb discapacitats, que avui mostren també aquesta mateixa il·lusió gairebé inexplicable.

Hi ha millors accions solidàries que responguin a les inquietuds socials que les que promou la Festa de Reis d’Igualada? La vostra Festa és exemple de l’empenta i bon fer de la ciutat en l’àmbit social, fins el punt que és capaç de transformar, també avui, la vida d’aquelles persones menys afavorides.

Cada un de nosaltres, Melcior, Gaspar i Baltasar, formem part d’ètnies diferents i ens enorgulleix confluir junts a la vostra Festa, que lluny de qualsevol tipus de discriminació per raons ètniques i religioses propicia el diàleg cultural i el respecte mutu. La riquesa de la diversitat dels Tres Reis queda reflectida en tot el que ens envolta i representa, fixeu-vos:

Fa poca estona lluïa la claror esplèndida del sol, simbolitzats en la carrossa i la blancor del Rei Melcior.
Fa uns moments la vermellor del cel ens indicava el final del dia, que al igual que l’albada rogenca coincideixen amb la imatge que projecta el Rei Ros.
Ara gairebé és de nit, Nit de Reis, el color fosc del Rei Baltasar i la lluna plena presidint el decorat de la seva carrossa tanquen el cercle. Blanc, Ros i Negre; dia, capvespre i nit; tres símbols de la diversitat però que no existirien l’un sense l’altre; valors d’integració de totes les races i ètnies reunides ara i aquí, a Igualada.

El vostre lema “cap nen sense joguina” que representa l’essència més punyent del batec de la ciutat i que ha encoratjat durant molts dies l’activitat de tots els voluntaris, encapçala ja des d’aquest moment la Festa més consolidada, arrelada i participada de la societat igualadina. Els més ancians ens han rebut amb l’orgull d’haver contribuït durant més d’un segle a la seva consolidació, i ara, a aquesta hora passen el relleu als més menuts, protagonistes i garants de que perduri en el futur.

Nens i Nenes, estem impacients per retrobar-nos amb tots vosaltres als carrers més cèntrics d’Igualada, el miler de patges que ens acompanyen esperen el nostre senyal per seguir la llum de l’estrella i per iniciar la cavalcada, per pujar als vostres balcons, per visitar cada domicili i per lliurar-vos el contingut d’il·lusió que transportem. Ho faran de manera personalitzada, tots i cada un de vosaltres rebreu del vostre patge l’obsequi que mereixeu, i amb la generositat del premi a la vostra bondat.

Nens i nenes, entre tots i especialment amb el vostre esforç, hem aconseguit que no quedi cap nom apuntat al llibre negre, així que des d’ara, i amb la tranquil·litat de que tots el vostres noms són al llibre blanc, gaudiu tan com us sigui possible d’aquesta nit màgica de Reis.

Jordi Camins Just
05/01/2016

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?