Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge dels Reis 2015

Nenes i nens d’Igualada!
Igualadins!

Fa més de dos mil anys que, guiats per una estrella, vam arribar a Betlem per lloar i honorar un Nen acabat de néixer. Un Nen que amb humilitat i pobresa es mereixia tots els honors de la terra.

I des de llavors hem anat recorrent el món sota la llum de l’estrella per tal de donar-nos a totes les nenes i a tots els nens.

En aquest llarg camí que hem anat seguint incansablement, fa cent vint anys que vam veure la necessitat de fer una aturada en el poble català, i vam escollir la ciutat d’Igualada com a la primera població per a fer-hi estada la nit del 5 de gener. Els igualadins ens vau acollir magníficament i des de llavors cada any hem volgut estar presents entre vosaltres. Lamentablement no podem fer-hi llarga estada, perquè l’estrella ens va menant a altres indrets, però vosaltres, igualadines i igualadins, sou sempre presents en un lloc molt especial del nostre cor; vosaltres, en realitat, sou el nostre caliu.

És per aquest motiu que ens entreguem de ple en aquesta cavalcada a tots vosaltres, i ens fa sentir orgullosos i ens emociona veure que la nostra arribada a la ciutat d’Igualada continua sent un moment esperat i molt participat del vostre calendari festiu, i que des dels més menuts fins als més ancians continueu vivint amb modèstia i humilitat, amb satisfacció, però també amb altivesa i impressió aquesta nit màgica, tot contribuint a reforçar el sentiment d’identitat de tota una població amb veritable vitalitat i dinamisme.

I és més, ens sentim orgullosos i ens emociona veure cada any com Igualada, per tal de lluir la Festa de la Cavalcada dels Reis, esmerceu tots els esforços necessaris per ser exemple de valors tan nostrats com la solidaritat, l’esperit col·lectiu i cooperador, el voluntariat, l’hospitalitat, la integració sense cap tipus de discriminació.

Per això nosaltres, els Reis de l’Orient recollint tots aquests esforços i valors, voldríem oferir un present a tots els igualadins i anoiencs. Voldríem que la Festa dels Reis d’Igualada obtingui el reconeixement de tot el món, i voldríem també que fos el mirall on si reflecteixin totes les mirades dels infants plenes d’il·lusió.

La nostra estrella ens guia, però recordeu que tots tenim una estrella: una estrella que també ens guia. Moltes vegades no la veiem, però hem de saber que ella sempre hi és. No deixeu de mirar mai al cel i buscar el vostre estel, perquè sempre hi és. No només la nit d’avui, sinó cada nit. I de la mateixa manera com nosaltres tres, sota el seu guiatge, cerquem pau i amor per a tothom, mireu cada dia allà dalt i veureu que sempre hi ha un estel que us pica l’ullet. Que la seva llum, tant de bo, us transmeti també la pau i l’amor que tots necessitem.

Nenes i nens d’Igualada!
Igualadins!

Que tingueu un molt bona nit màgica de Reis!

Ita Oliva i March
05/01/2015

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?