Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge dels Reis 2014

Sigueu tots benvinguts a aquesta nit màgica! Il·lustríssim senyor alcalde, autoritats, ciutadans i ciutadanes, nens i nenes de la ciutat d’Igualada, de la comarca i d’arreu:

Ja fa temps que tots vosaltres espereu aquest dia. I a nosaltres també ens fa molta il·lusió tornar-vos a saludar. Després d’un llarg viatge, és a punt de començar la Cavalcada dels Reis. Ens retrobem amb tots els nens i nenes, amb els pares i mares, amb els avis i àvies, amb els amics i les amigues, amb els veïns i les veïnes… I venim acompanyats d’un munt de patges; els que van a peu i els més menuts que ens ajuden a dalt de les carrosses, els quals enguany llueixen uns vestits nous. I, per descomptat, no podríem arribar pas fins aquí si no fos gràcies als conductors de les carrosses i dels camions… Us heu fixat quantes persones ens trobem avui i aquí? I tots som diferents, d’una manera o d’una altra. Tenim el color de la pell diferent, ulls de tota mena, n’hi ha de més alts i de més baixos. I, això segur, ningú no té el mateix nas que la persona que hi ha al seu costat… I també és ben cert que cadascú té els seus gustos: per això, a les cartes que hem rebut, hi hem llegit peticions ben diverses.

Però, al mateix temps, som tots aquí i compartim la màgia d’aquesta Nit de Reis, a Igualada. Nosaltres seguim una tradició antiga i hi creiem, perquè sabem que avui és un dia especial. Tot plegat no seria possible sinó fos perquè els que som aquí creiem també en la solidaritat, en el valor d’acollir les altres persones, en la necessitat de parlar els uns amb els altres. Sabem, per tant, que si ajudem els altres i ens deixem ajudar, som més feliços. Estem convençuts que una sola persona no pot fer gran cosa. En canvi, però, si són nombroses les persones que es posen d’acord i s’ajuden per tirar endavant alguna cosa, aleshores sí que es pot celebrar una gran festa, com la que estem fent: la Festa del Reis d’Igualada.

I és per tot plegat que nosaltres, Ses Majestats d’Orient, també volem felicitar avui la Comissió Organitzadora de la Cavalcada, que aquest any ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi, que atorga la Generalitat de Catalunya. És el reconeixement per haver portat a terme, des de fa anys, una feina en què són presents els valors de què parlàvem abans: unir-se i ajudar-se els uns als altres per fer possible una celebració que es converteix per a tothom en motiu d’alegria compartida.

Aquestes són les coses que els Reis tenim més en compte, quan toca repassar les cartes dels nens i nenes i mirar com ha anat l’any. Ja ho sabeu prou bé, que tenim el llibre blanc i el llibre negre. El primer és el que ens agrada més de llegir i tornar a llegir. Hi trobem tot allò que heu fet bé i les vostres paraules són com somriures. Hi veiem totes aquelles vegades que heu fet els deures, que heu fet cas d’allò que els pares i els mestres us deien… Però, sobretot, ens alegrem quan sou generosos, quan compartiu les vostres joguines amb els altres nens, quan no deixeu que cap company de l’escola es quedi tot sol i trist i l’acompanyeu i jugueu una bona estona amb ell. Quan no us baralleu i sabeu treballar i jugar tots junts. És per a nosaltres una satisfacció poder-vos informar que, a dia d’avui, al llibre negre ja no hi queda cap nom.

Així és com ens agrada celebrar els Reis amb tots vosaltres: donant les gràcies a tots els qui col·laboren generosament i fan possible aquesta nit de sorpreses i il·lusions. És així, també, que volem continuar aquesta magnífica tradició igualadina. Celebrant, tots junts, allò que ens uneix: els esforços desinteressats, l’esperit col·lectiu i cooperador, la integració de totes les persones en una festa única.

Ja no ens allarguem més. Ben aviat, els caramels i els regals ompliran la ciutat. El nostre desig és que, al llarg de l’any, la solidaritat, el treball en equip i la integració de totes les persones també s’escampin per la nostra ciutat. Que la pluja de caramels i de somriures duri tot l’any.

I ara, endavant, a gaudir de la Nit de Reis!

Josep Pelfort i Castelltort
05/01/2014

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?