Saltar al contingut Salta a la barra lateral esquerra Saltar al peu de pàgina

Missatge dels Reis 2017

Molt bona nit.

Sr. Conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, senyor alcalde, autoritats, Igualadins, igualadines, parents i amics vinguts d’arreu. Volem fer una salutació molt especial a totes aquelles persones vingudes d’altres llocs i que potser avui viureu aquesta festa màgica per primera vegada.

Una forta abraçada a totes aquelles persones que avui no poden ser aquí. Persones vulnerables perquè viuen moments difícils per la seva edat, per la seva situació econòmica o per malaltia. Sapigueu que us portem al cor i us enviem el nostre amor i els nostres desitjos de millora i consol per aquest 2017.

Però per sobre de tot la nostra salutació a totes les nenes i els nens d’Igualada i d’arreu del món. Aquesta és la vostra festa, una festa plena de màgia i d’il.lusió. Il.lusió que veiem ja reflectida en els vostres ulls i en les vostres cares somrients.

Fa més de dos mil anys vàrem emprendre camí des de terres llunyanes tot seguint una estrella que ens va portar fins a Betlem per obsequiar al nen Jesús i avui, una vegada més, des d’Orient i seguint aquella llum misteriosa hem arribat novament a la vostra bonica ciutat d’Igualada carregats de joguines i regals per a tots i totes.

Estem molt contents i sorpresos perquè ens heu rebut amb una nova música, un himne dedicat a nosaltres, als Tres Reis, que heu anomenat “5 de gener”. Moltíssimes gràcies a tots els que l’heu fet possible! Des d’ara i al llarg de la cavalcada compartirem aquesta música amb l’himne més estimat i cantat per aquesta ciutat que és l’Himne del Patge Faruk.

Nenes i nens d’Igualada, el Patge Faruk ja ens ha fet arribar totes les vostres cartes, les hem llegides amb molta cura i amb molta il.lusió i no us decebrem, però vosaltres ja sabeu que hi heu de posar de la vostra part. No s’hi val només fer bondat uns dies abans de la nostra vinguda, això no seria jugar net. Heu de fer bondat tot l’any, estimant molt a qui teniu al vostre costat, compartint les coses amb els vostres germans, companys i amics. Sigueu generosos i estudieu molt. Vosaltres sou l’esperança perquè d’aquí uns anys el món sigui molt millor per a tothom.

Les persones grans us han d’ajudar a obrir camí. Grans, sigueu per aquests menuts un exemple de grandesa de cor. Tant de bo la vostra estimada Igualada sigui un exemple de solidaritat per a totes les persones.

Tenim molta feina a repartir regals, però no volem deixar passar l’ocasió de felicitar-vos per el premi que us ha atorgat la Generalitat de Catalunya en declarar la Festa de Reis, Festa Patrimonial d’Interès Nacional, un reconeixement ben merescut per la tasca que any rera any des del 1895 es fa a Igualada per tal que aquesta nit sigui la nit de la il.lusió. Gràcies a totes les persones que fan possible que tornem cada any i gràcies perquè tots i totes vosaltres ens acolliu amb els braços oberts i això fa que puguem sentir molt intensament l’estimació de tots els nens i nenes d’aquesta ciutat.

Nosaltres tres i tota la comitiva de patges que ens acompanyen ens en anem a treballar, a complir amb el nostre deure que és el de portar la il·lusió a les famílies.

I vosaltres, obriu el cor, tanqueu els ulls i al compàs de les nostres músiques, deixeu-vos endur per la màgia i la il.lusió d’aquesta nit.

Melcior, Gaspar i Baltasar

Isabel Casas Penas
05/01/2017

BENVINGUTS!

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Els Patge Faruk voldria saber la vostre edat

Ets major de 12 anys?